Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi noreks
Bu konuda -evet yetiştirebilirsiniz orası uygundur şeklinde bir yaklaşım baştan yanlış olur.
Görsellerde ( örn. Batum ) yetişen bambuların tipi , yetiştirme şartları bilinmemektedir. Halkın ilgisine açık bir parkda örnek uygulama da olabilir.
|
Amacım polemik değil, aklıma bir soru takıldı buna cevap arıyorum.
Ben Rusya federasyonunun Soçi kentinden başlayıp tüm Abhazya sahillerinde devam eden ve Gürcistan sınırına kadar olan bölgede bir çok tür bambunun halka açık yerlerde sadece uygulama olarak değil, birçok yerde yetiştirildiğini gördüğümü yazdım. Ayrıca resim de eklemiştim. Bu forumda diğer kullanıcılar da Batum da bu bambu türlerinin resimlerini çektiler. Geldik sınırlarımıza dayandık

)
Bu durumda birilerinin bize yetişmeeeez! demeden önce Türkiye nin karadeniz kıyısında bambu yetiştirmenin mümkün olmadığını ispat etmesi gerekli değil mi ?bizim yetişir i ispatlamamızdan önce diye

) soruyorum.
Ben ne botanikçiyim ne de bitkilerle ilgili bir akademik veya mesleki bilgi sahibiyim. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Çay türkiye de oluyor mu ya Trabzon hurması diye bildiğimiz meyve ya feijoa ya kivi bunlar ticari olarak bile ülkemizde yetişebilen ve çeşitli zamanlarda (çay yüzyıl önce ilk kez ) ülkemize yetiştirme amaclı gelen bitkiler niye biri bize bambunun olmayacagını açıklamıyor mesela çok saygıdeğer ve bambu konusundaki tek akademik çalışma sahibi oldugu söylenen ve akademik çalışmalarından fırsat bulup bizi henüz sitemizde 2 kelime bilgilendirmeyen ancak ha bu gün ha yarın diye beklediğimiz akademisyenimiz kim mesela o bizi bilgilendirse şu sebeplerle türkiye de karadenizde tüm dogu karadenizde büyüyen bambu büyümez dese de biz de susup otursak

saygılarımla..