View Single Post
Eski 09-08-2007, 09:35   #121
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Bambu Tohumları çimlemesi

Merhabalar !
Yukarıdaki yazılanları okuyunca öyle heyecanlandımki anlatamam. Faruk beyden bu bilgileri beklediğim doğru. Elimde yaklaşık 60 adet Bambo tohumu var biliyorsunuz. Bir ara düşündüm bunları pilav yapsam diye fakat çoluk çocuk kime yetecek. Hele birde misafirimiz gelirse taa İzmirden ve Sakaryadan. Sonra karar verdim bunları sera ortamında çimlendirip çoğaltacağım sonra tohumları toplayıp hepimize yetecek pilavı hazırlayabiliriz diye. Tam bu aşamada birazda yoğunluk sebebi ile malüm kısmetse köyüme yolculuk var Cumartesiye hazırlık aşaması. Bir baktım bambu sayfasında tam benim aradığım bilgiler. Az sonra izin alabilirsem seraya gidip karışıma yatıracağım tuhumlarımı ve akşama çimlemelerini Hindistan cevizi kabukları (COCOS) ve derekumundan hazırlayacağım menekşe saksılarına yapacağım. Ortam ve yerleri hazır. Seraya yeni üsten sulama yaptırdım. (Yaylada olacağımız için buraları bir arkadaşa emanet edeceğimizden işi şansa bırakmadık.) Sanırım nemli ortamı sevecek bizim bambu tohumları. Şu anda serada bitkilerimiz var onlarla birlikte kardeş kardeş çimlenirler diye düşünüyorum.
Noreks arkadaşımızın yaptığı çalışma gerçekten harika gidiyor. Zevkle takip ediyorum. Formda sözü var zaten gelişmelerden bizi haberdar edecek. Bu arada bu konuda oldukça tecrübeli sevgili Todor la akşam geç saatlerdede olsa bir görüşmemiz oldu. Sağolsun benimle telefonda bile olsa çok şey paylaştı burayada yazılarını bekliyorum ayrıca. Kahveci olmadığı için çaydan mahrum olan sevgili Todorun bizim İncir Çekirdeği kahvesinde bambuların altında her zaman kahvesi hazır. Tabii buda işin latife tarafı. Umarım şu cocosu doğru yazmışımdır. Yoksa bir uyarıya razıyım şimdiden.

Herkese saygılarımı sunuyorum.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön