güzel olan zordur...
siteye yeni üye oldum. ismim ibrahim. pilotum. özellikle çimlendirme konusunda ve uzmanlık gerektirecek diğer konularda tamamen size bağımlıyım.
Geliştirilmekte olan projenin zorluğundan bahsedilmiş bazı mesajlarda. Ben de bu mesajlara cevaben "Güzel olan zordur." diyerek başladım.
Elinize yüreğinize sağlık. Bu projeyi okudukça ülkemi gelişmiş seviyelerde olan ülkeler gibi görüyorum. Kendi başımıza -meraktan, yararlı olmak için, hobi olsun diye..- ne olursa olsun tamamen kendi hür irademizle kimsenin şimdiye kadar girmediği bakir bir konuyu proje olarak seçmişiz -her ne kadar yeni de olsam sizdenim.bizdeniz.- ve bu konuda önemli mesailer harcamışız. Bu bence gelişmenin önemli aşamalarındandır.
Neyse gelelim sadede;
Bu kadar okuduklarımdan şunu anladım. Yanlışsam lütfen düzeltin.:
Eğer bu işe tohumdan çimlendirerek başlarsak erişkin bambumuz için 12-20 yıl gerekli.
Ama yumru (rhizomer) ile başlarsak 5 yıl yeterli.
Doğru mu anlamışım acaba..?
Diğer konu ben Osmaniye'liyim ve eşim Samsun'lu.
Faruk bey Pakistanlı kardeşten aldığınız yumru'ların fiyatları nedir acaba.? Kaçırdıysam kusuruma bakmayın. Eğer uygun fiyat olursa ben kendim için en az 2 adet almak ve bu iki şehirde denemek istiyorum. Tabii sizin danışmanlığınızda ve mümkün olduğu kadar gerekli gözlemleri yaparak. bu arada ben şu anda Diyarbakır'da yaşamaktayım. burasını da deneme kapsamındaki illere sokabilirim.
ek olarak İskenderun'da da deneyebilirim.
Bu tür projeler bana rönesansı hatırlatıyor.
hoş kalın...
|