Konu: Çim
View Single Post
Eski 21-10-2008, 16:40   #135
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Teşekkürler Güler hanım.

Sulamayı yeraltından düşünmüyorum, oturma yerimiz ya da yan bahçeleri ıslatmadan sulamak biraz zor olabilir. Çim alanım, 70-80 m2 civarında, L şeklinde. Çok pratik bir sulama aletim var, suyu istediğim açıda, istediğim uzaklığa göre ayarlayabiliyorum.

Bahçe ilk yapılırken drenaj için, bahçenin kenar ve köşelerinden, ortadaki kanalizasyon çukuruna doğru kanallar açıldı, içine çakıl ve drenaj için boru döşendi. Bu işe yarar bir uygulama mıdır, açıkçası hep şüphe duydum. İyi bir drenaj nasıl yapılır bu konuyu araştırmam gerekecek, siz de fikrinizi yazarsanız sevinirim. Çok yağmurda bile bahçede göllenme olmuyor ama sanırım güneşin yetersizliğinden çok mantar çıkıyor ve yosun oluyor, bunu engellemem için bir şey yapmam gerekebilir.

Rulo çim kalite açısından problem çıkarmıyorsa, kışı çamur içinde geçirmemek için tercih edeceğim, çünkü tohum için baharı beklemek gerekecek. Bir de etrafta çok kedi var, çimi biz yaparsak rahat bırakacaklarını sanmıyorum, zira şu anda gazanyalarımın ortasına (üstüne) bile tuvaletini yapan kedi var

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön