Sevgili Nurbahar, benim rulo çimler hakkında hiçbir fikrim yok. Bu yüzden size iyi veya kötü diye birşey söyleyebilme şansım yok. Ama zeminin düz olmasına dikkat etmeniz gerekir, alanı önceden bol bol sulayarak çöküntülerin neticesini beklemeli ve silindirle düz bir satıh elde etmeniz gerekir. Hazır bahçeyi yeniden tanzim ediyorsunuz, sulama işini yeraltından düşünür müsünüz, yoksa bahçe büyüklüğünüze göre masraflı mı olur? Drenaj işini nasıl yapmayı plânlıyorsunuz? Tam bilemiyorum, bahçeniz ne kadar büyük. Belki de bunlara hiç gerek de olmayabilir.
Ben, her zaman tohumdan çim ekimi yapıyor ve genelde beşli karışım kullanıyorum. Çim ekimi için hemen hemen bu son ay (İstanbul için) daha sonra geç olur, veya Şubat sonu Mart başı diyebilirim. Ama genelde ekenler, Ekim ayını tercih ederler ki, baharda daha güzel yerleşmiş olsunlar. Bir de bu mevsimde çim ekerseniz m2 ye daha az miktarda tohum atarsınız, bahara kalınırsa daha fazla miktarda tohum kullanılır (hernekadar karınca ilacı da yapsanız yine de taşırlar)
Benim bildiklerim ve bahçemde tatbik ettiklerim bunlar, ama siz arzu ederseniz, sitemizdeki hocalarımıza danışın derim.
|