bir türlü anlaşamadık.
Şimdi, bir benim bu sene tohumdan ektiğim plumerialar var, onlardan açan yok ama onların en büyüğü bu kadar oldu diye göstermek için bu cep telefonlu fotoğrafı yükledim.O 8 aylık, bu sene o tohum fırtınası yaşadığımız zaman ektim.
Bir de benim Palmiye Merkezi'nden aldığım çelikten üretilmiş tek plumeria var, çiçek açan o
Kokusuna gelince, düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum, kaç gündür aklımda.Bana sorarsanız gardenyanın daha biraz keskini ve hafif ekşisi bir koku

Çok güzel bir koku ama hemen yanında greyfurt ağacım var, o da çiçekli şu an, bir de onu kokluyorum.Sanki greyfurt çiçekleri daha bir asil kokuyor gibi geliyor bana, daha kişilikli bir koku.
Zamanında tatilde çok büyük bir plumeria ağacının çiçeklerini koklamıştım, o çiçekler karamel kokuyordu, bu bendeki çiçeklerin kokusuna hiç benzemiyordu.
Plumeria çiçeğinin kokusu yanından geçerken hissedilmiyor, iyice yaklaşıp koklamak lazım ama açtığı gün uzun süredir balkonda görmediğim arıları üzerinde gördüm, heen gelmişlerdi.
Çiçekler bir gün kadar kalıyor ama ağacın da tadı yok, kırmızı örümcek saldırısına uğradı belki ondan da döküyor olabilir, bilemiyorum.
Kolaymış sorular