View Single Post
Eski 18-10-2008, 10:41   #2
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Balkabağı denilince benim favorim pastasıdır. (İstanbul'da bir pastane çok güzel yapar). İstanbul'dan ayrılınca bende kendim yapmaya başladım. Hazırından farklı oluyor ama sonucundan memnunun.

Kabağı soyup, çok az şeker ile pişirip, püre haline getiriyorum. İri dövülmüş bol ceviz ile karıştırıyorum. Bu karışımı kek arası ve üstünde kullanıyorum (Krem şanti gibi). Eğer kestane zamanıysa, kestane püresini ara katlarda kullanıp, kabak püresini pastayı tamamen kaplamak için kullanıyorum.


Düzenleyen üzüm : 18-10-2008 saat 10:45 Neden: yazım hatası
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön