Konu: Kanser
View Single Post
Eski 16-10-2008, 16:47   #73
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Pektin bu sayede kanserin vücutta ilerlemesine de engel oluyor. Uzmanlar bol şekerli olduğu için reçel ve jöle tüketiminde dikkatli olunması uyarısında da buluyor. Pektin’in ayva gibi bazı meyvelerde de bulunduğuna dikkat çekiliyor
Bu haberi ilk okuduğumda, bu çelişki benim de dikkatimi çekmişti. Şeker kanserin baş davetçilerinden biri. Fazla tüketilmesi hiç doğru olmayan bir madde. Reçel yapmak için kullandığımız şeker miktarını bir düşünsenize. Meyve ile doğru orantılı. Pektinin yararı mı, şekerin zararı mı?

Pektini; reçelden çok, elma, ayva gibi meyvelerin şekersiz kompostosu ile tüketmek ya da başka uygulamalarını araştırmak, daha iyi olacak gibi geliyor bana.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön