Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Pektin bu sayede kanserin vücutta ilerlemesine de engel oluyor. Uzmanlar bol şekerli olduğu için reçel ve jöle tüketiminde dikkatli olunması uyarısında da buluyor. Pektin’in ayva gibi bazı meyvelerde de bulunduğuna dikkat çekiliyor
|
Bu haberi ilk okuduğumda, bu çelişki benim de dikkatimi çekmişti. Şeker kanserin baş davetçilerinden biri. Fazla tüketilmesi hiç doğru olmayan bir madde. Reçel yapmak için kullandığımız şeker miktarını bir düşünsenize. Meyve ile doğru orantılı. Pektinin yararı mı, şekerin zararı mı?
Pektini; reçelden çok, elma, ayva gibi meyvelerin şekersiz kompostosu ile tüketmek ya da başka uygulamalarını araştırmak, daha iyi olacak gibi geliyor bana.