Konu: Kanser
View Single Post
Eski 15-10-2008, 10:55   #69
Baldaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
MANGAL YAKMAK NEDEN ZARARLIDIR ?
( Alıntıdır )
İlk olarak etin çok hızlı pişerek denetre olması. İkincisi ise etten düşen yağın kömürde yanarak okside olması ve bir şekilde tekrar ete yapışması. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent, yüksek ateşte pişen ette ortaya çıkan nitrozaminlerin kanserojen etki yarattığını söylüyor. Üskent 'bu tarz pişirme en fazla mide, kolon, yemek borusu kanserlerine neden oluyor. Etin beyaz ya da kırmızı olması kanserojen etki açısından fark etmiyor' diyor.

Zaten biliyorsunuz ama hatırlayalım diye.


Düzenleyen Baldaş : 24-10-2008 saat 15:46
Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön