View Single Post
Eski 14-10-2008, 21:39   #784
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
ertugrula
Alıntı:
Türkçenin doğru konuşulması ve yazılmasına özen gösteriliyor. Dilin hızla yozlaştırılmasından, bozulmasından rahatsız olan biri olarak bu hoşuma da gitti. Fakat yine aynı kısa süre içinde bunun bazen ifrata kaçırıldığını da gördüm.
malina
Alıntı:
"Türkçenin doğru konuşulması ve yazılmasına özen gösteriliyor. Dilin hızla yozlaştırılmasından, bozulmasından rahatsız olan biri olarak bu hoşuma da gitti." diye yazdığınıza göre, uyarıları onaylıyorsunuz. İtiraz ettiğiniz "uyarı tarzımız".
ertugrula
Alıntı:
her uyarıyı onaylamadığımı da görürsünüz
ertugrula
Alıntı:
Yazılarımın hiçbir yerinde "Türkçe kullanımına dikkat etme konusunda uyarı yapılmasın" demedim. Uyarıda bulunurken “daha hoşgörülü olunması iyi olur” dedim.
İyi de, daha ilk mesajınıza verdiğim cevap, doğru cevapmış, neden bu kadar uzadı peki?

Ne demiştim:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Alıntı:
Türkçenin doğru konuşulması ve yazılmasına özen gösteriliyor. Dilin hızla yozlaştırılmasından, bozulmasından rahatsız olan biri olarak bu hoşuma da gitti.
diye yazdığınıza göre, uyarıları onaylıyorsunuz. İtiraz ettiğiniz "uyarı tarzımız".

Hiç olmazsa bir ay boyunca, uyarı yapma işine katkılarınızı rica etsek... Nasıl yazmamız gerektiğini öğrenirdik.
Lafın kısası, karşıdan ahkam kesmek kolay. Hem yardan, hem serden olmamak için katkıda bulunun. Bunları kendimi savunmak için yazmıyorum. Ortada bir sorun var. Sorunun ne olduğu konusunda çok farklı düşünmüyoruz.

Alıntı:
Herkesin dilimizi güzel konuşmasını, güzel yazmasını, duygularını, düşüncelerini güzelce anlatabilmesini ben de arzuluyorum. Yine de tüm eğitim sürecinde bu başarılamamışken, bunu burada birkaç yazı, bir iki eleştiri ve azarlamayla halletmeyi düşünmek çok gerçekçi gelmiyor. Tüm bu nedenlerle daha tahammüllü, daha yavaş olmalı ve beklentilerimizi daha uzun zamana yaymalıyız diye düşünüyorum.
Tamam uzun zamana yayalım ama zamana yayalım derken, içinden çıkılmaz hale geliyor. Bu kez de, şu kadar zamandır yazıyorum, sesiniz çıkmıyordu yeni mi gördünüz diye itiraz edenler oluyor.

Yani ya bırakacağız dağınık kalsın, kim şimdiye kadar ne öğrendiyse, o biçimde yazacak, ya da müdahele edeceğiz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön