Sn. ertugrula
Bu forumda en çok dikkat ettiğim konu başlıklarından biri de bu olduğu için araya girmeden duramadım. Benim de aynı sizin gibi çabuk tahrik olma özelliğim var
Son yazınızdan anladığım kadarıyla, tartışma artık yönteme gelip dayanmış. Site yöneticilerinden biri olan Todor'un yazısını (ki adı ister uyarı olsun, ister hatırlatma, ister bilgilendirme; kimsenin söyleyeceği bir şey olamaz çünkü kurallardan söz ediyordu) defalarca okumama rağmen, sizin anladığınız şekilde okul çocuğunu azarlar bir görüntü bulamadım. Bir süre daha geçsin, biraz daha yazışmaları okuyun. Site yönetiminin; ne kadar tahammüllü, beklentileri ne kadar uzun zamana yaydığını ve her yeni gelen üyeyle aynı şeyleri ne kadar sıklıkla yaşadığını kendiniz çok daha iyi göreceksiniz.
Kişilerin, eleştiri konusunda neden bu kadar tahammülsüz olduğunu hep merak etmişimdir. Hepimiz sadece iyi olduğumuzu mu duymak zorundayız? Egolarımız sadece iyi özelliklerimizi mi duymayı kaldırabiliyor? En önemlisi de yapılan bir yanlış üzerine gelen bir eleştirinin,
yöntem yerine
haklılığı tartışılsa daha iyi olmaz mı? Hele anadilimiz gibi bir konuda, hele bu konu forum kuralları içerisinde yer alıyor ve her başlıkta "üyeler bu kuralları okuyup kabul etmişlerdir" yazısı bulunduğu halde, hala ne tartışılıyor bunu da anlamakta zorluk çekiyorum.
Adlarının önünde kocaman ünvanları olanların yazılarını, toplum önüne çıkmadan düzeltecek birileri var. Bu onları kurtarıyor mu, evet kurtarıyor. O kişilerin yazım kuralları için verecekleri zamanda, daha iyi işler yaptıklarını varsayıyorum. Ayrıca bu kişiler benim için bir kıstas da değil. Ben kendi sorumluluğumu düşünürüm. Yazdıklarımı düzeltmem için fazladan ayırabilecek zamana da sahibim. Kimse arkamdan kovalayıp da biran önce bu yazıyı baskıya vermemi beklemiyor. Harcayacağım zaman sadece birkaç dakika. *** ile selam arasındaki zaman farkı ise çok daha az.
İlk üye olduğumdan bu yana hep yazıyorum, sonuna dek yazacağım. Anadilimi seviyorum. Elbette bir edebiyatçı değilim ama yazarken de özenli olmak zorundayım. Konuşmalarımız uçup gidiyor ama yazdıklarımız hele internet ortamında iseler bizden geri kalanlar olacaktır. Bir süre sonra ben olmayacağım ama belki bu yazdıklarım bir yerlerde benden sonraki nesillerin karşısına çıkacak. Mirasımı da temiz ve doğru bırakmam gerekir diye düşünüyorum.
Sn. ertugrula. Türkçeyi sizin kadar güzel kullanan birinin aramızda olması beni çok sevindiriyor. Eleştiriler ve karşıt düşüncelerin çarpışması bizleri daha ileriye götürür diye düşünüyorum. Bu yüzden, lütfen hep aramızda ve sesli olun.