View Single Post
Eski 14-10-2008, 10:38   #9
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Özlem Mesajı Göster
Ancak neden şükür eylediğinizi anlayamadım.
Sevgili Yücel Özlem bu bir ironiydi ve "Şükürler olsun"un hemen ardındaki ünlem işareti bunu açıklar sanmıştım. Herkesin hemfikir olduğu bir konuda yer işgal etmemek adına düşüncelerimi yazmaya gerek görmemiştim. Madem ki meramımı ifade edememişim, hadi yer işgal edivereyim bari.

İşin ucu dönüp dolaşıp ekonomik güce dayanıyor.

Çin, kalitesiz ve dolayısıyla sağlıksız malzemeleri, ucuz işgücüyle imal ederek, gelişmemiş ülkelerden kendisine pazar yaratıp sürümünü yapıyor. Yapar, o kadar nüfusu nasıl doyuracak? Peki bunları kim tüketecek? Bulmuş kendisine 503.26 YTL asgari ücretlilerin, eh işte ondan 3-5 yukarda maaş alan emeklilerin ve dahi açlık sınırını zorlayan ücretlilerin (işsizleri saymama dilim ve yüreğim varmıyor, ne yaparlar allah bilir) büyük çoğunluk olduğu bir pazar, daha ala tüketici olur mu? Arayan yok, soran yok; zehirliymiş, kurşunluymuş, kanser yapıyormuş falan filan. Daya, gitsin. Ne kadar kolay değil mi?

Yıllardır 1 milyoncular adı altındaki tuhaf mağazalarda satılan zararlı eşyalar, bizler konunun vehametini anlayana dek öyle ya da böyle hepimizin evine girmişti bile. Sonra sıra gıda malzemelerine geldi. Şanslı olan bizler birbirimizi internet sayesinde uyarırken, bilmeyenler (bilip de, parası yetmeyenler) bu gıdaları tüketip durdular.

Gelecekte çoğumuzun kanserle mücadele edeceğini söylemek kehanet midir?

Alıntı:
Bu yasaklanan ürünler ne zamandan bu yana ithal ediliyordu? Ne kadar miktada ithal edilmişti. Bunlar hakkında ne işlem yapılmış?
Sizinle tamamen aynı düşüncedeyim:

Devlet dediğimiz müessesenin en başat görevi, vatandaşını korumak ve bu nedenle de yasalar yapmak değil midir?

Bu yasalar arasında "ithal edilecek ürünler"le ilgili bir yasa yok mudur?

Çin bize bu çikolata, süt ve süt ürünlerini (diğer sakıncalı tüm ürünleri olduğu gibi) gökten zembille mi atmış da, Devletin ilgili birimlerinin bu maddelerin zararlı olduklarından haberleri olmamış?

Hangi aymazlıkla, uzun zamandır sürümde olan bu maddelerin vatandaşlara verdiği zararlar gözardı edilmiştir?

Benim, bir dünya bireyi olarak, Avrupa Birliği Ülkeleri ve Amerika gibi gelişmiş (çoğu için gelişmeyi tamamen kapital yönden ileri sürüyorum) ülkelerin bireylerine tanınan sağlıklı yaşama hakkına sahip olmamam için nasıl bir gerekçe olabilir?

Elcevap: Birey olmanın kapitalizmde yeri yoktur. Benden güçlü olan bana istediğini yutturur.

Öyle mi????? Öyle, ne yazık öyle.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön