Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi liliz
Degerli praecox googlede orkide türlerini yazip resimlerine bakiyorum ama ben hic birine benzetemiyorum. Daha dogrusu bunlarin hepsi birbirine benziyor .  simdi benim kafam allak bullak oldu . Bu cinsleri birbirinden ayiran bir özelligi yokmu  hani orkideleri satin aldigimizda topraklarina bakimlari ile ilgili bir not eklerlerler orada o cicegin cinside yazar ama bunda sadece Orchidee yaziyor. Aslinda bende resimlerde en cok Dendrobium benzettim ama dedigim gibi türleri hakkinda hic bir bilgim yok sadece resimleri ve cicegi karsilastirarak bu kaniya vardim. 
|
Sayın liliz,
bunu kesin bir şekilde belirleyebilmek günümüzde pekde kolay değil aslında, zira benzer sınıftaki orkidelerde kendi aralarında çaprazlanmakta. Hatta bir üç beş derken yeni adlar türetilmekte.
Örneğin
Brasovolan X Cattleya X Laelia BLC. diye kısaltılsa da bundan fazla tür karışımlarına
Potinara da deniyor. Yani bir tür sp. "kazan"ı.
Bitkiniz de bir Epidendrum ile çaprazlanmış olma ihtimali var. Ancak rizoid yapısı ve yaprakların habitusu daha çok Dendrobium'u andırır gibi.
Gövdesine bakarsanız etli rizoid şekli Daha çok Dendrobium sp. sini bana andırdı. Saf
Epidendrum'lar daha cılız etsiz bir gövdeye sahipler. Yaprakları da bu gövde üserinde eşit aralıklarla karşıt dizilmiş bir habitus gösterir.
Ancak dediğim gibi bunu ayırt etmek çok zor artık. Özelikle de bitki ile ilgili bir isim veya secere eklenmemiş ise.
Saygılarımla