Gkoyun arkadaş, eski bir akvaryum meraklısı ve su kimyasına da özel meraklı olan biri olarak, bence riske girme.. Genelde akvaryumun dip kısmında balık dışkılarından oluşan nitratlı su, bir dönem akvaryumumdaki bitkiler için harika besindi. Akvaryumunda nasıl bir filtreleme sistemi kullanıyorsun bilmiyorum, birde yosun için kimyasallar kullanıyorsun onu da bilmiyorum, ancak kaktüslerini riske atma çünkü nitratın fazlası her türlü bitkinin kökünü kurutur, ayrıca akvaryum suyunda kaktüslerin için ciddi sorun olabilecek başka elementler de olabilir . Eğer kaktüslerin için gübre ihtiyacın varsa naçizane tavsiyem ciddi firmaların sıvı gübrelerini kullan çünkü her şey ölçülü mevcuttur.
Eğer akvaryumunda balıklarının sağlığı için sorun olabilecek fazla nitrattan ve ağır metallerden şikayetin varsa bir tavsiyem olacak, su mercimeği denilen bitkiyi yetiştir, akvaryumunun üzerinde yüzer ve suyu gerçekten pırıl pırıl yapar (kimyasal olarak ******)... su mercimekleri akvaryumda balık çoğalıp dışkıları arttıkça hızla ürerler, fazlasını dostlarına da verirsin (bir dönem çok yetiştirip üretmiştim bazı balık türleri için de güzel besin oluyor cikletler için).. sağılcakla kalın
|