Konu: Açelya
View Single Post
Eski 11-10-2008, 15:47   #123
Sümeyye Polat
Ağaç Dostu

Sümeyye Polat's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Sevgili sempe ,
Sana güzel bir sürpriz yapmış, ne hoş.
Sevgili elizabet,
Sen de sula biraz nemlendir, yani hafif gölge bir yerde yapraklarına akşamdan su püskürt beyaz bir naylon ile kapat dikkat et naylon yapraklara değmesin. Naylon içi damla damla su buharı gibi oldun. Senin de açelyan açar.
Sevgili Nariel daha önceki mesajlardan birinde Güler Hanım böyle bir tavsiyede bulunmuş. Bu bayram o koçtaşın açelyalarından bir tane de bana hediye edilince açelya başlığını okudum. Malesef sadece okudum. Güler Hanımın önerisini görmeme rağmen üşendiğimden 3-4 gün sadece sulamakla yetindim. Ama sonra bir baktım,yapraklarını eğmiş,susuzluktan ölecek sanki.. Onu öyle görünce korktum tabi,hemen bolca suladım,yapraklarına su püskürttüm ve naylon bir poşetle kapattım etrafını. İlk başta saksıya uzun çubuklar dikip naylonu üstüne geçirmeyi düşünmüştüm. Sonra açelyamı üstüne koyduğum sehpa aklıma güzel bir fikir getirdi ve sehpayı ters çevirip (ilk resim) açelyayı koydum. Naylon poşeti de üstüne geçirdim. Çubukla filan uğraşmaya da gerek kalmadı. Hem bu sehpalar boy boy olduğu için açelyam büyüdükçe daha büyük sehpaya geçireceğim, tam benim gibi tembellere göre.
3 Ekim'de uygulamaya başlamıştım, bugün 11 Ekim. 8 günde kocaman oldu tomurcuklar ve çiçek açtılar. Bence sen de bir an önce denemelisin. Güler Hanım gibi bir tecrübenin seni yanıltmayacağından eminim.

Bu naylon geçirilmiş hali;

Eklenen Resimler

Sümeyye Polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön