View Single Post
Eski 11-10-2008, 03:36   #772
ertugrula
Ağaç Dostu

ertugrula's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2008
Sn. Malina,

Her ne kadar bu yazı dil ile ilgili son yazım olsun desem de ben çabuk tahrik olan biriyimdir.

İlk mektubumda da belirttiğim gibi uyarı yapan, kendinde bu yetkiyi gören kişinin doğru/hatasız yazması beklenir. Sn. Todor'un uyarı yaparken kendi yaptığı yanlışların altını çizmiştim.

Bana cevaben yazdığı ikinci yazıda hata yapılabileceğini fakat asıl önemli olanın gereken özenin gösterilmesi olduğunu belirtmiş. Aynı yazıda yine iki yazım hatası yapılmış. Demek ki gereken özen uyarıcılar tarafından da gösterilmeyebiliyor.

Ayrıca, böyle bir konuda kararlı ve ısrarcı olunacaksa, tutarlılık da gerekir diye düşünüyorum. Son on gün içinde sitede geçirdiğim zamanlarda birçok mesaj okudum. İçinde birçok yanlış olduğu halde uyarılmayan yazılar vardı. İncir çekirdeğini doldurmayacak küçük hatası yüzünden şiddetle eleştirilen bir mesaj gördüm. Sonra, yukarıdan aşağı Osmanlıca yazılmış, noktalama işareti fakiri bir yazıya aman tanrım ne güzel yazmışsınız diye övgü düzüldüğünü gördüm.

Dediğim gibi, Türkçeye sahip çıkmak, onun bozulmasına, yozlaşmasına karşı durmak güzel, fakat ifrata da kaçmamak gerekir.

Atalarımız söylemişler, kantarın topuzunu kaçırmamak gerekir, çuvaldızı başkalarına batırmadan önce iğneyi mutlaka kendimize batırmak gerekir.

Sabahın bu erken saatinde sanırım bu kadar yeter. Uyumaya gitmeden önce biraz da ağaçlara zaman ayırayım.

İyi günler dileklerimle...
Ertuğrul A.

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön