10-10-2008, 16:16
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2006
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan
Merhaba,
Ben de Yalova Tarım İl Müdürlüğüne gitmiş ve olumsuz cevap almıştım. Deniz kıyısında muhteşem bir arazi, içi her türlü tahlilin yapılabilmesi için araç, gereçle dolu bir sürü dolap kocaman bir koridor, sağda, solda kimsenin olmadığı boş odalar son odada altı, yedi kişi konuşup, gülüşüyorlardı. Kapının önünden seslenince içeriden birisi çıkıp ne istediğimizi sordu ve toprak tahlili yaptırmak istediğimizi söyleyince bize uzaylıymışız gibi baktı.
Toprak tahlili için bir ay sonraya gün verilmişti ama Tarım İl Müdürlüğünden emekli olan ve 100 metre ötede özel işletmesi olan bir kişiye aynı gün yaptırabilmiştim. Dükkanı devletin tesisinin binde biri bile değildi belki 15-20 m2 lik bir dükkanda ve sadece bir mikrodalga fırın ve birkaç aletle işi sonuçlandırabildi.
Ne diyebilirim, beceriksizler ordusu.
Ferda Hanımın dedikleri çok doğru.
Sn Malina,
Anayasa, Devletin imkanlarını beceriksizlere teslim edinde demiyor. Anayasa Mahkemesi dese de demese de, Hiçbir üretimin ve hizmetin yapılamadığı ve çalışanların sanki tatildeymişcesine davrandığı bir kuruluş eninde sonunda kapanmaya mahkumdur. Çünkü o müesseseler devletin yani herkesindir. Birkaç sorumsuzun elinde kalmamalıdır.
" idarenin dava konusu yeri tasfiye etmek yerine gerekli tedbirleri almasi gerekmektedir. Tarim Bakanliginin kurulus amaci da bu yondedir. " bu laf şimdiye kadar yapılamayanları yapmaya bakalım yetecek mi?
Saygılar
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan
Merhaba,
Sn. cemal.S,
Düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Ben toprak tahlili için Yalovanın içinden gelirken ido iskelesini biraz geçince sol tarafta (deniz tarafında) bulunan ve denize dik uzanan koca binaları kastettim.
Anayasa yerine de Anayasa Mahkemesi yazmışım. Onuda Sn. Mine Pakkaner'in yazısındaki alıntıda bahsedildiği için yazmıştım. ( Alıntı yazıda "Anayasa hukumleri uyarinca "topragin verimli olarak isletilmesini korumak ve gelistirmek" icin idarenin dava konusu yeri tasfiye etmek yerine gerekli tedbirleri almasi gerekmektedir. Tarim Bakanliginin kurulus amaci da bu yondedir" denilmekteydi )
İlk bakışta doğru gibi gelse de zaten kuruluş amaçlarını yerine getirmekten aciz kalmış ve hiçbir hizmeti gerektiği gibi veremeyen, Döner sermayesini döndüremeyen, son yıllarda iktidarda bulunan kişilerin tanıdıklarına isdihtam yaratmaktan öte birşey üretemeyen bu gibi hantal ve verimsiz kuruluşların artık tasfiyesi gerekmektedir diye düşünüyorum.
Anayasa hükümleri, bir kuruluş artık işlevini yerine getiremeyecek kadar devlete yük olmaya başlamışsa, devletin bütün imkanlarını seferber edip bütün zararlarını da karşılayın demiyor. Ben sadece Yalova da yaşadıklarımdan sonra böyle bir kuruluşun mevcudiyetinin bir işe yarayamayacağı tezini savunuyorum.
Ayrıca aynı kuruluştan veya bir başkasından emekli bir kişi, 200 mt ileride aynı hizmeti 15-20m2 lik bir dükkanda basit aletler yardımı ile bir ay değil de aynı gün verebiliyorsa durum zaten ortadadır.
Saygılar
|
Çok Sayın Öğretmenim Oğuz Karsan Beyefendi, bu yazılarınızın konu ile ilgisi var mı? Varsa lütfen açıklayabilir misiniz?
|
|
|