|
Evet sevgili malbman şu çok doğru : adamlar neler yapmışlar: Peki biz neden yapamıyoruz ? yapamayız tabii ,onların memleketlerinde fikir ,düşünce çok önemli fikre düşünceye duyulan saygı çok büyük siz yeterki düşünün siz yetreki bir şeyler üretmek isteyin sermaye önemli değil ,iş kurmak önemli değil ,peki bizde öylemi. Sermayeniz yoksa imkanlarınız el vermiyorsa hiçbirşey yapmak mümkün değil. ne devlet yardım eder ne zengin, herkes kendi göbeğini kendi kesmek zorundadır. herneyse bırakalım bunları biz çalışmalarımıza bakalım.
Arkadaşlar geçen sezon herkes konuya yabancı idi ama bu sezon artık hepimizin konuyla ilgili bilgileri var. Besin eriyiklerinin hazırllanması hakkında yazmış olduğum yazılarda bu işe kafa yoracak arkadaşları yanıltacak şüpheye düşürecek en küçük bir yanlış ve eksik olduğunu sanmıyorum . Bu gibi teknik konularda yazılmış kitapların bir çoğu tecüme olduğu için gerek ceviri hatası ve gerekse baskı hatası yüzünden birçok yanlışlıklar vehesap hataları görmek mümkündür. verilen doneler ve neticeler birbirini tutmassa ögrendiğinizi kontrol etmekte, bilginizi tartmakta zorluk çekersiniz . Bu durumu çok iyi bildiğim ve yaşadığım için hiç bir problemi kontrol etmeden yazmadım ancak neticede insanlar hata yapabilir eğer siz sayın arkadaşlarımın kafalarına takılan en küçük bir şüphe veya müphem bir nokta varsa önce onları aydınlatalım.
Yaptığımız hesapların kesinlikle doğru olduğundan emin olalım. Besin eriyiklerinin hazırlanması ile ilgili teknik bir bilgi eksiği olduğunu sanmıyorum. Ancak konu ile ilgili çok problem cözerek pratik yapmanızı öneririm. konu sadece teorik bilgi ister yaptığınızı kontrol etmek yani analiz etmek imkanı yoktur, bitkinizin büyümesi ve gelişip gelişmemesiyle yaptığınızın doğru veya yanlış olduğu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Bu sezon daha teknik ve daha bilinçli çalışmalar yapacağız ve topraksız tarımın daha değişik tatbikatlarını deniyeceğiz . Sayın envor arkadaşımızın serasında yaptığı büyük çaplı aereponic sistemin amatörce balkonunuzda tatbik etmeye çalışacagız.
Yani anlıyacağınız bu sezon çalışmalarımız çok zevkli olacak
|