View Single Post
Eski 09-10-2008, 18:51   #295
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Merhaba sevgili arkadaşlar, ramazan dedik geçti, bayram dedik geçti eeeee ne bekliyoruz daha .
Yalnız bu sezon bir müfredat programı yapalım. geçen sezon(( topraksız tarım besin eriyiklerinin hazırlanması)) başlığıyla derse başaladık ve herkes merak ettiği için bu konuda yoğunlaştık, ve başkaca önemli konulara pek yer veremedik.bu sezon baya bir yol aldık,artık duyduklarımızı veya gördüklerimizi değil düşündüklerimizi tatbik edebileceğimiz bir bilgi ve mantık seviyesine ulaştık zannediyorum. Durum böyle ise sizlerden ricam eksikliğini hissettiğimiz konu başlıklarını listeliyelim ve önem sırasına göre dizerek bir müfredat programı hazırlıyalım ve derslere başlıyalım.
Kudret hocam, isterseniz önce geçen yılın bir genel tekrarını yapalım. Zira aramıza yeni katılan arkadaşlar var ve sanırım bazıları geçen yılki konuları takip etme şansı bulamadı.

Geçen yıl üzerinde en çok durduğumuz konu besin eriyiklerinde kullanılan elementlerin miktarlarının hesaplanmasıydı. Bunu geçen yılki kadar detaylı olmasa da (aksi halde bir yılı daha bu hesaplarla geçirmek işten bile değil), yeni arkadaşların geçen yılki yazışmaları izleyerek fikir sahibi olabilecekleri düzeyde bir tekrar yapalım derim.

Bana sorarsanız bu aşamadan sonra kısıtlı imkanlarımız, alanlarımız, zamanlarımız çerçevesinde uygulayıp hayata geçirebileceğimiz, ayakları yere basan topraksız tarım projeleri üzerinde kafa yoralım. Yabancı web sitelerinde dolaşırken bakıyorum da neler, ne projeler üretmiş adamlar. Adam çamaşır suyu şişelerini saksı olarak kullanıp 300 saksılık sistemler kurmuş, sonra da sitesinde bunun reklamını yapıp, ticari formlarını satışa sunmuş. Yanlış anlaşılmasın biz de yapıp satışa sunalım demiyorum; ama en azından yaratıcılığımızı kullanıp/harekete geçirip ilginç, uygulanabilir projeler üretelim ve bunları kendi balkonumuzda, terasımızda hayata geçirelim. Bu konuda sitede yardım alabileceğimiz, bu projelerin seve seve bir parçası olmak isteyecek profesyonel arkadaşlarımız da çok. Eh bu kadar irmik, şeker vs varken neden biz de helva yapmayalım?

Tabii dediğiniz türden bir müfredat programı da hazırlayalım ama yine bana sorarsanız, bu müfredat programı da canlı, bizim aklımıza takılan sorular, zihinlerimizde gelişen fikirlerle sürekli o anı yaşayan, yenilenen, belli kalıplara sıkışıp kalmamış bir müfredat olsun derim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ("koca bir sayfa yazdı hala daha şimdilik aklıma gelenler bunlar diyor adam" dediğinizi duyar gibi oldum) diğer arkadaşlar da fikirlerini söylerse sanırım bu seneki müfredat hem çok canlı hem de çok yüklü olacak.Sene yeterse iyi

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön