Konu: Açelya
View Single Post
Eski 08-10-2008, 13:48   #38
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Hatcce hanim, sanirim bonsaisan mesajinizi gormedi. Sorunuzu ben yanitlayim.

Asiri gubre(besin) kullanmadiysaniz, acelyalarinizin topragini degistirip onlari ikinci bir soka sokmaniz gerekmiyor diye dusunuyorum.

Acelyalarin kokleri derinlere degil de yayilarak gelisir. Sig bir kok sistemi var. Topraagi kurursa hemen olumsuz etkilenir. Cok sicakatan ve soguktan da oyle olumsuz etkilenir koler. O yuzden saksi icerisine(ust kisma) curumus mese yapragi, curumus cam yapragi koyup mulc yaparsaniz acelyalarinizin kolerini soguk ve sicaktan koruyacaginiz gibi topraginin nemli kalmasini saglayip ayni zamanda topragin asitlenmesini(cam ve mese yapraklarai topragin asitlenmesine yardimci olur) sagliyacaksiniz ki acelyalar asitli topragi sever.

Acelya bir salon bitkisi degildir. Ciceklendigi zaman kisa bir sure ic mekanda tutabilirsiniz daha sonra disari yari golge bir yere almalisiniz.(Balkon da olabilir)

Ciceklenme mevsimi sona erdikten sonra acelyanizin cok cicek acmasini istiyorsaniz onu derin budamalisiniz. Agac budandiktan kisa bir sure sonra bircok surgun verecektir acelya da ciceklerini yeni surgunler uzerinde acar.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön