View Single Post
Eski 02-07-2006, 07:21   #17
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 15.00
6 Haziran 2006 Salı
Alıntı:
En basit bir şey söyleyeyim size: Antalya’da -Lara- 10 kilometrelik yolun maliyeti 26 trilyon lirayı geçmiş. Yani, 10 kilometrelik yol, 3-4 milyon dolara mal olan, kilometresi mal olmuş; otoban fiyatlarından dahi pahalı.

Şartnameye ne konmuş ben size bir şey söyleyeyim; ithal ağaç, bilmem kaç milyon dolarlık ithal ağaç dikilecek yola. Niye konuyor bunlar; çünkü, ihaleyi alan firma, ihale edildikten sonra şartname hazırlanırken, en çok para kısmı bu işlerde olduğu için, para kazandıracak, şartnameye para kazandıracak kalemler birer birer ilave ediliyor.

Onun için biz diyoruz ki, ihale edilmeden bu şartnameyi bu millet görsün; bu şartnamede kaç milyon dolar ithal ağaç, ithal ağacın boyu, ebadı, ne olacak, bunları da bir görsün bakalım. Yani, şeffaf devlet dediğimiz, şeffaf yönetim dediğimiz anlayışı hâkim kılacak, ihalelerdeki yolsuzlukları bir noktada ortadan kaldıracak; şartnameyi hazırlayanların adrese teslim, firmaya teslim şartname hazırlamalarını önleyecek, onun önüne geçecek -tedbir mahiyetinde- bu teklifi kanunlaşması dileğiyle huzurunuza getirdik. Yolsuzlukla mücadele iddiasında olan bir iktidarın, İhale Kanununda bu tür mini bir değişikliği ve devletin bütçesine de hiç bir külfet getirmeyen bu kanun teklifini gündeme almasını teklif etmekteyiz.

Süleyman Sarıbaş Anavatan Partisi Malatya Milletvekili
http://www.tbmm.gov.tr/tutanak/donem...am/b11101h.htm

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön