lerdemir, Kıbrıs limonunun çiçek meyve dönemlerini bilmiyorum açıkçası ama bu dönemde çiçeklenmesi olağan, merak etmeyin

Ben olsam fırçayla tozlamaya çalışmazdım, kendiliğinden olacağını sanıyorum ama siz bilirsiniz.
Lonicera, kazık kökü keserken çekirdekten sonra 10cm kalmasına dikkat edin.Böylece yeni çıkacak kökler, çekirdeğe yakın kısımdan çıkar ve yana doğru genişleyen bir kök yapısı daha kolay oluşur.Yaprakları kesmeniz köke çalışmasını hızlandırmaz, aksine iyi bir kök yapısına ulaşması için tabana yakın yaprakların kesilmemesi gerekiyor.
Geçen Mart ayında tohumları ekmişseniz gelecek bahara aşıya gelmesi lazım fidanların ama bir yandan da bayram öncesi yeni kaplarına aldığınızı söylüyorsunuz.Bu durumda belki de henüz yeteri kadar büyümediklerini düşünebiliriz.Aşı için gövde kalınlığının kurşun kalem kalınlığına ulaşması gerekir, buna dikkat edin karar verirken.
Tepe budaması yapmayın bence, onun yerine ağaca biraz zaman tanıyın, düzgün gelişimini sürdürsün.
Elinize sağlık Nariel
bernachyn, sorunsuz olarak ayrılmaları güzel, genelde öyle oluyor zaten.Güle güle büyütün