View Single Post
Eski 06-10-2008, 18:12   #45
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Nilüfer Havuzu (akvaryumu)'nun etrafını hazırlamaya çalışıyorum. Bugün epey uğraştım;

Amacım; akvaryumun görünen cam yüzünü tamamiyle kapatmak, işe ilk sevgili Koyu Yeşil'in gönderdiği Gala Çiçeği'ni dikmekle başlıyorum. Dikerken bitkinin büyük yaprakları kırıldı ama bir haftaya kadar yeniden daha güzel yapraklar verecektir...
Name:  IMG_2780.JPG
Views: 5251
Size:  64.6 KB

Akvaryumun içinden çıkan mercanları yerleştirmeye çalışıyorum,
Name:  IMG_2781.jpg
Views: 3971
Size:  42.4 KB

En arkaya Gala'yı, Beyaz zambak ve Glayölleri diktim, onların ön tarafına mercanları yerleştirip aralarına Kaya Tereleri'ni diktim, sol tarafa da Sıklamenleri yerleştirdim. Sıklamenleri henüz dikmedim, saksılarıyla yerleştirip şöyle karşıdan bakıp karar vermeye çalışıyorum. Baharda hazırladığım saksı aranjmanındaki bodur boylu iki kök sazı da araya bir yere diktim. Sazın görünümü çok hoşuma gidiyor.

Name:  IMG_2785.jpg
Views: 4018
Size:  46.2 KB

Evlilik hediyesi olarak bir arkaşımızın aldığı 12 yıllık Aşk Merdiveni bitkisini bu eve taşındığımızdan beri yaz kış dışarıda bırakıyorum. Kışın yapraklarını dökse de baharda eskisinden daha güzel oluyor. Onu da sol tarafa saksısıyla yerleştirdim, henüz tam karar vermedim yerine...

Name:  IMG_2790.jpg
Views: 3887
Size:  52.2 KB

İşimi bitirdiğimde yakından böyle görünüyordu, bitkiler yeni yerlerine alışıp, gelişip serpildiklerinde daha güzel olacak...

Name:  IMG_2789.jpg
Views: 3901
Size:  57.7 KB

Akşam üstü tekin Bey uğradı, güzel önerileri oldu. Solda görünen Oya Ağacı'nı Kasım ayında diğer ağacın yanına alacağım. Tekin Bey, Şubat ayında Oya Ağacını telleyip, bahçe Bonsaisi görünümüne getirecek. Eski akvaryumumuzdan çıkan Abanoz ağacını, çıkardığımız Oya Ağacının yerine boyuna yerleştirip, arkasına dikeceğimiz (tam karar veremediğimiz) ağacı adapte edeceğiz. Ben bu arada akvaryumun ön cephesini sarmaşıklarla kaplayacağım. Planlar şimdilik bunlar, aşamaları paylaşacağım...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön