View Single Post
Eski 01-07-2006, 15:05   #16
vifer
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-06-2006
Merhaba Ahmet bey ;
Ben şehirde ağaç ticareti yapalım demedim. Arsakay arkadaşımız çabuk büyüdüğünden dolayı tercih ediliyor demişti ben de çabuk büyümesinin fazla anlamlı olmadığını şehirde kavağın ticaretinin yapılmayacağını söyledim.Ayrıca artık herkesin doğal gaz kullandığı şehirde ağaçların odunu için budandığı bana hiçte mantıklı gelmiyor.

Hangi köy ve kasabada kavak ağaçları kesiliyor bilmiyorum ama Ankara’dan doğuya doğru gittiğiniz bir çok yerde kavaklıklar mevcut Ayrıca kavak kerestesin de kıtlık olmadığına göre kavak katliamı yapılıyor sözü bana biraz abartma olarak geliyor.

Ayrıca;
Mimari, kültürel öğelerle birlikte kent dokusunu oluşturan-oluşturacak olan ağaçların tür ve yer seçimine de titizlik göstermeli önem vermeliyiz. Diyorsunuz

Bana Ankara’da kent dokusuna uyan bir mimari eserden örnek verebilir misiniz.?Balgat civarında tek katlı gece konduların yerine üç ayda dikilen çok katlı gecekondular mı kent dokusu oluşturacak.Bırakın kent dokusuna uyum sağlayacak ağaç , buralarda kavak dikilecek yer bile yok.

Fransız bahçeleri dünyada çok meşhurdur. Futbol seyrederken arka plandan bakmayla anlaşılacağı kanaatinde değilim bu konuda Prof.Nurhan ATASOY’un eserlerine bakmak daha doğrudur.

Ankara’ya dikilen yabancı ağaçların Ankara’nın ekolojisini nasıl değiştireceği konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

Eskimo Arkadaşımız Kavak kesilmesinden rahatsız oluyor ama dere kenarına yedi katlı ev yapanlardan rahatsız olmuyor.Allah aşkına dere kenarında ev ne arıyor?

vifer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön