View Single Post
Eski 04-10-2008, 21:32   #1365
kartalpin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Merhaba Arkadaşlar, Ben son bir yıldır Kaktüs ve Sukulent tutkunu oldum, Her şey bir arkadaşımın hediye ettiği çiçek açmış iri bir Echinopsis Oxygona ile başladı. Hayretler içinde evime götürdüm yolda gözlerimi ayıramadım. O dikenli hatta bir çok kişi için itici gelen bir bitkiye aşık olmuştum. Ve o günden sonra gezdiğim tüm yapı marketler, AVM ler de ilk baktığı reyonlar Kaktüs bölümleri oldu. Biraz da Eminönü'nde ki kaktüs satıcılarını gezdim. Şu ana kadar 60'ın üzerinde kaktüs-Sukulent saksım oldu, iki kapalı balkonum var ve bir yıldır da hiç bir bitkim ölmedi. Ve ben hala delice bir aşk ile yeni türlerini arıyorum .
Bu siteyi ise tesadüf eseri buldum, Bir Sukulentime dadanan pamukumsu sümükümsü bir parazit türü ile nasıl mücadele edeceğimi araştırıyordum. Balkonumda Sardunyalarım da var, ilk onlarda başladı bu parazit.. Neyse her türlü tavsiye edilen kimyasal maddeyi denedim, en sonunda basit bir böcek öldürücü köpük ile mücadeleyi kazandım (sardunyalarımda mücadele devam ediyor yer yer denk geliyorum). Sukulenti kurtardım ama minik hasarlarda bıraktı bu kimyasal maddeler..
Bitkilerin dışında, Metafizik, Felsefe, Jazz tutkum da var.
Kaktüs Kardeşliği'ni de CEMO tavsiye etti. İlk tanışmaya bıraktığım mesajı buraya da aynen kopyaladım. Herkesi selamlıyorum. Sanırım tek kaktüs delisi ben değilmişim)

kartalpin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön