View Single Post
Eski 04-10-2008, 20:58   #159
Besenkar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2007
Cemal Bey,
Sizi her zaman misafir etmekten mutluluk duyarım.
Kimseyi kırmak için yazmaım.Sadece sanki bir teoriyi kanıtlamak için çaba harcanıyormuş gibi geldi bana.Ama öyle olmadığını da biliyordum.
Dünya nüfusunun artması karşısında kaynak sıkıntısı ve kaynakların verimli kullanılması zorunlu olarak karşımıza çıkıyor.
Ben bambunun peyzaj amaçlı kullanımını düşünüyordum.Ancak, bambu bu sınırlamayla kalacak bir bitki değil.
Ağaç ile neler yapılabiliyor bir düşünelim.Ormanlarımızda neler var.Orman varlıklarımız ne kadar süre sonra ekonomiye kazandırılabiliyor.İğne yapraklılar diğerleri ve yangın riski.
Okuduğum bir yazıya göre iğne yapraklı **** geniş yapraklı bir orman ağacı bir çok on yıldan sonra başına bir kaza gelmezse değerlendirilebiliyor.Ancak bambu belirli bir kök gelişiminden sonra hemen hemen her yıl hasat edilebiliyor.
Bildiğimiz ağaçlar ile yapılabilen bütün şeyler bambuyla da yapılabiliyor.Son sıralarda bambu lifinden yapılmış giysiler buna örnek diyebilirim.
Nerelerde kullanıldığını sayın Prof. ayrıntılı yazmış.
Benim korkum bambunun her tarafı sarması değil (böyle bir şey sözkonusu olsa çoktan Gürcistan'da yetişen bambuların bizim ülkemize de yayılması gerekirdi)
ülkemizdeki yazları kurak ve kışları soğuk iklim nedeniyle doğal ortamda çok sınırlı alanlarda yetiştirilebileceği.
Saygılarımla.
(Sürçü lisan ettiysek affola.)

Besenkar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön