Sayın lim10, limon Ben de biraz şiri yazayım dedim resimde ki kabakların tadı normal kabak tadına benziyor ancak biraz değişik nasıl desem, anlatsam bilemiyorum. Seneye filiz pardon tohum olarak yollayabilirim ancak evi bir araştırmam lazım bildiğim kadarıyla evim de olması lazım yoksa da köyden getirtmeye çalışırım. Yazdığım gibi evde bulursam bu aralar da yollayabilirim.
LİF KABAĞI (Fructus Luffae): Luffa cylindrica (L.) M. J. Roemer (Cucurbitaceae) türünün olgun meyvası olan bu tür koyu sarı çiçekli, bir yıllık, kuv*vetli ve tırmanıcı bir bitkidir. Meyva şekli silindir biçi*mindedir ve içi liflidir. Vatanı Mısır veya Arabistan olup memleketimizin güney bölgelerinde özellikle bahçelerde yetiştirilir. Olgunlaşmış meyvelerden elde edilen lif, temizlik aracı olarak özellikle banyoda “bitkisel lif” olarak kullanılır.
KULLANIMI:Lifi sıcak suya batırınız,sonra lifi bitkisel sabunla sabunlayınız,su ile temasından dolayı yumuşayan lif cildi ahriş etmez.Cildi temizleyerek,kılcal damarlara yapacağı masaj etkisiyle kan dolaşımını düzanliyerek vücuda zindelik verir.Banyodan sonra lifi bol su ile durulayıp asın.Sıhhatler olsun
Lif kabağı kabakgiller familyasındandır.Türkiyenin güneyinde yetişir.Ürün tamamen doğal olarak yetişir.Bundan dolayı cilde temas ettiğinde ölü deri hücrelerini temizler.vücuda nefes aldırır,düzenli kullanıldığında selülit oluşumunu engeller,Oluşmuş selülitlerin giderilmesinde(iyileştirilmesinde)kullanılır.
Lif kabağının yenilip yenilmediği konusunda bir bilgim net'te biraz kurcaladım yukarıda ki bilgileri yazdım.
|