View Single Post
Eski 02-10-2008, 23:01   #70
ebrub
Ağaç Dostu

ebrub's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Merhaba,ben birşey sormak istiyorum. Balkonumda 2 bodur turunçgilim var, bir mandalina ve bir portakal, 3. kez meyveye döndüler. Mandalinanın durumu iyi fakat portakalda bir sorun var, portakal geçen mayıs ayında çok güzel meyve vermişti, sonra yazın çiçeğini de güzel verdi ancak bir süre sonra altında bir şekilde yonca bitmeye başladı. Oturdugumuz sitenin bir bahçevanı var ona sormuştum zararı olur mu diye, hiçbirşey olmaz demişti, bu arada yonca da o kadar güzel ki, sarı sarı çiçekler açıyor ve coşmuş durumda, sökmeye kıyamıyorum.

Şuanda mandalinanın üzeri kocaman meyvesi dolu (henüz yeşil) ancak portakal çok cılız kaldı. Bu arada portakalın bir yan dalı çıkmıştı, üzerinde dikenleri varmış dikkat etmemiştim, yazın bahçevan onun yabani oldugunu ve ağacı zayıflattıgını, budamak gerektiğini söylemişti, ben de budamıştım. Sonuç olarak sorun yoncadan mı yoksa budamanın geç olmasından mı kaynaklanıyor, yoksa başka bir problem mi, önerilerinizi rica edeceğim...Aşagıya portakalın önceki ve sonraki halinin,mandalinanın ve kıyamadıgım yoncanın resmini yükledim

Name:  portakal-önce.JPG
Views: 4477
Size:  62.6 KB

Name:  portakal-sonra.JPG
Views: 3558
Size:  58.8 KB

Name:  yonca.jpg
Views: 4400
Size:  46.1 KB

Name:  mandalina.JPG
Views: 3935
Size:  63.3 KB