Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel
Ben de avokado çekirdeğini akasya türünden bir ağacın tohumları ile beraber bir saksıya ekmiştim. Uzunca bir süreden sonra çekirdek yarıldı ve filiz çıkarmaya başladı.
Biz avokadoyu margarin kıvamına gelinceye kadar bekletiyoruz. İyice olgunlaşınca ortadan boylamasına ikiye kesip çekirdeğini çıkarıyoruz, içini kaşıkla dondurma gibi alarak bala batırıp yiyoruz.
Eklenti 48499
Eklenti 48500
|
Bu akasyaların yaprakları gece kapanıyor, yanılmıyorsam gördüğüm kadarıyla. Siz avakadonun lezzetini biliyorsunuz, afiyet olsun.
Ama fidanını yaşatabilecekmiyiz ? Bir mesaj da aşılanması gerekiyormuş diye okudum. meyve olmasa da görünümüde fena değil.