View Single Post
Eski 29-09-2008, 19:39   #91
elektronik.
Ağaç Dostu

elektronik.'s Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2008
Daha önce de aynı tohumu kullanmıştım ama şuanki verimi alamamıştım salatalıklar daha büyümeden sararıyordu.Meyvası büyümüyordu. Yeni açan yaprakları da açık renkli oluyordu.

Bu sefer biraz daha bilinçli hareket ettim. Fide yaklaşık 10cm olduğunda önce 750ml cam kavanozuna yerleştirdim. içerisine hava taşı koydum. Etrafını beyaz bir örtü ile kapattım. Güneş ışığından etkilenmesin diye.

Kavanozdaki besini hiç değiştirmedim. Besin eksildikçe takviye yaptım.Bitki büyüdükçe besin eksilmesi daha da artıyordu.Bitki kökleri geliştikçe kavanoza sığmaz oldu. Daha sonra 1lt lik kavanozlarla değiştirdim.

Aynı işlemlemlere devam ettim.Arada bitkiyi dışarı çıkartıp köklerini su ile yıkadım.Bir süre sonra bu kavanoza da sığmaz oldu. Biraz da fazla kaldığı için kökler kavanozun içerisinde yumak gibi olmuştu.Şekilde de görünüyor.Daha sonra 5lt kablara aldım.

Şu anda 5lt kaplarda. Gelişmesi gayet iyi. Kapdaki besini sık sık değiştirmiyorum. Sürekli besin takviyesi yapıyorum.

Domateslerde kullandığım besin eriğini kullanıyorum ölçek olarak önceki denemelerimden farklı olarak çeyrek ölçü daha fazla kullandım.Bu ölçüde meyvede hiç sararma olmadı. Verimi oldukça iyi.

Torf içerisine de aynı dönemde diktim o da gelişme gösterdi ama Durgun su kültüründeki salatalıklar da daha fazla verim oldu.

Tohumu bahçeden getirmiştim. Markasını bende bilmiyorum. Babamın yaklaşık 1 dönüm kadar hobi bahçesi var çeşitli sebze yetiştiriyor.Bende tohumu oradan getirdim.Markasını da hiç sormadım.Öğrenebilirsem sizlerle paylaşırım.

Salatalıkta karşılaştığım en büyük sorun yeşil yaprak bitleri.Herhangi bir ilaç kullanmadım.Onun da organik ilacını bulabilirsem esas o zaman verim bambaşka olur.

Bu kış salatalıkları kapalı yer de de denemeyi düşünüyorum.Bakalım kışın pencere önünde topraksız tarım ne kadar olur bilemiyorum ama deneyeceğim.

elektronik. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön