Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lordofstorm
Arkadaşlar bu bir sedir türü mü?Evet ise hangi türü acaba?Ve bu ağacın uygun koşullarda büyüme hızı,iklim şartlarına dayanıklılığı ve su ihtiyacı nasıl acaba?Teşekkür ederim...
|
*** arkadşım bu bi lübnan sediri adana bölgesinin yüksek kesimlerinde doğal yayılış alanı var.bizim yaylada hep bu ağaçlardan var.ben ortalama iki buçuk ay bu ağaçlarla beraberim ve yaylanın rakımı 1500 dolayında yüksek kesimlerde yetişiyor yani anlaycan ama ben adanada evin önüne bi tane dikmiştim 8 sene önce ve kurumadı adananın rakımı 40 düşük yerdede büyüyor yani ama çok zor büyüyor.şu an benimki 2 metre filan.yani sıcakta ya kuruyor ya da çok zor büyüyor.su isteği yazın bol sulaman gerek ama kışın gerek yok.bu ağaç da arkadaş 20 yaşında demiş ama bence en az kırk yaşında var çünkü benim yaylada 3 yaşında filan çektirdiğim resimler var bu ağaçların önünde ve o zaman ortalama 5 metre olan ağaçlar şu an 10 metreden biraz fazla gibi ben şu an 25 yaşındayım.ama o ağaç özel bakımla büyümüşse bilemem.başka sorun olarsa cevaplamaya çalışırım bildiğim kadarıyla herkese selamlar.