Sayın malbman;
Eşim bu tür işlere bayılır. O benim halime acıyarak bakmakta bence

Çünkü oldukca dağınık çalışır ve ortalığı toplamak bana kalır.
Konunun uzmanı olmamakla beraber en azından bu sistemin çalışmasını açıklayayım. Hatalarımız varsa hocalarımız düzeltir sanırım. Sistemi yapmak için izin istemeniz gereksiz, fikir verebildiysek ne mutlu bize.
Bu fotoğraflarda eriyiğin borulara giriş ve çıkış yerleri görülmektedir. İlk resim borulara besinin verildiği girişin resmidir. Aslen eski bir halı yıkama makinasının su bağlantı parçası olup, mekanizma üzerindeki parça yukarı çekildiğinde hortum kolayca sistemden ayrılıp herhangi bir işlem sırasında kolaylık sağlamaktadır.
Diğer fotoğraftaki bölüm ise sistemin sonundaki kör tapaya bağlanmış yine vidalı, ayrılabilir bir parça. Sistemin içindeki suyun seviyesi kör tapanın çevrilmesi ile tahliye hortumunun yerinin değişmesiyle (ok ile göstermeye çalıştım) sağlanmaktadır. Tahliye borusunun bulunduğu yükseklik kadar su sürekli sistemde bulunmakta.
Besin eriyiği sabah 08.00 ile akşam 20.00 arasında sürekli dolaşıyor. Gece boyu devir daim yok.
Ayrıca tek tank var sistemde. Drenaja yakın duruyor. Pompa bu tankın içinde, sistemi besleyen hortum biraz uzun tutularak sistem girişine takılıyor. Drenaj hortumu tanktaki besin seviyesinin 20 cm. üzerinden dökülüyor böylece oksijen kazanmış oluyor besin. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
Sizin sistemi de okudum defalarca ve sizin azminize ve gözlem yeteneğinize hayran kaldım. Gri renk konusundaki bilgi çok önemli bir bilgi ve biz de gri PVC bulunca balıklama daldık

Ama dediğim gibi sistem tam toparlanmış değil tankı ve hortumları griye boyamayı düşünüyoruz. Hafta sonu umarım çalışmalarımızı tamamlayacağız. Teşekkür ederim yorumlarınız ve tavsiyeniz için. Kolay gelsin, saygılar..