Konu: Lithops
View Single Post
Eski 25-09-2008, 23:44   #210
kedidelisi
/

Giriş Tarihi: 03-08-2008
cahil cesareti

kaktüsleri ve succulentleri çok seviyorum
Geçen hafta ablamın gittigidiyordan çiçek tohumu siparişi bana ihale olunca hemen kaktüs kısmını açtım ve orada lithops tohumları olduğunu gördüm. Kısa sürede tohumlar hediyesiyle elime geçti (lithops c200b-c016 ile c85 hediye). içine ingilizce bir talimatname koymuşlar. Okudum ama genel olarak lithopslar hakkında bilgi verilmiş. Tohumdan yetiştiricilik hakkında tek bir bilgi yok. Şu ara çok yoğun olduğum bir dönem. Gördüğüm kadarıyla yüksek ısı isteyen bitkiler. Ben de şu ara çok yoğun olduğum ve becerip beceremeyeceğimden emin olamadığım için dikmeye henüz cesaret edemedim açıkçası. Şu kadar yazıya emeğe hakaret gibi olacak ama şimdiden 1.5 saati sörf yaparak kaybettim lithops tohumdan nasıl yetiştirilir? önerileriniz nelerdir? sanırım dışardan bir ısıtma yapmak gerekecek bu küçüklere. Bir de bahsettiğiniz nehir kumu inşaatlarda kullanılan kum mudur? ya da inşaat kumunu bu amaçla kullanabilir miyiz? bir başka sorum da perlitli kedi kumlarını kaktüs ve succulenler için kullanmamız mümkün müdür?

kedidelisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön