Merhabalar sayın sule68, tebrikler sistemi çaliştırmaya başalamışsınız .Yüklediğiniz resimleride,daha doğrusu bir resmi gördüm. Ancak şunu hatırlatmak istiyorum ,saksımızın veya bitki kabımızın güneş ışığıyla temasını kesmek eriyiğin havaylada temasını kesmek değildir. kullandığınız siyah naylon,örtü her neise agregatın ve besin eriyiğinin güneş ışığını kesmeli ama eriyiğin yüzeyden hava almasına mani olmamalı,,aksi taktirde eriyiğin devamlı havalandırılması gerekir. Bunu sadece bir hatırlatma olarak söylüyorum,siz çok sıkı örtmüşsünüz manasında değil.
Gelelim sorunuza besin tozları yani gübreler kuru iken bozulması zor öyle birşey yaşamadım raf ömürleri çok uzun. ancak rutubet ten korunmalı. Eriyik haline geldikten sonrada bozulduğuna şahit olmadım. nekadar süre mesela benim deneyimlerimle 4 ay gibi. Sezon başında karpuz için hazırladığım eriyikleri kullanamadım.şartlar müsait olmadı şu anda aradan mayıs---eylül
4 ay geçtiği halde hala pırıl pırıl duruyor gelecek sezona kadar birşey olacağınıda sanmıyorum. Ancak sulandırılarak kullanılacak haledeki eriyikleri güneş ışığından mutlaka korumalıyız , karanlıkya saklamalıyız henem yosunlanır .
|