Kudret Bey;
Sayenizde topraksız tarım denemelerimiz başladı. İki gün önce durgun su kültüründe domates, dün ise akan su kültüründe marul projelerimiz hayata geçti. Fotoğraflarını çektim ama bilgisayara yükleyemiyorum şimdilik. Ama en kısa zamanda yükleyeceğim.
Sizin ve Envor beyin çalışmalarını takip ederken herşey çok kolay geliyordu ama hiç de öyle değilmiş

Malzemeleri toparlaması bile günler aldı, yapı marketler, sanayi, akvaryumcular ve hatta toptancı hali bile dolaşıldı. Sistemler gece yarılarına kadar uğraşılarak tamamlandı ve bugün resmen nöbet tutuldu sistemlerin başında. Çünkü fideler güneşi gördü mü bayılıyor hatta biri telef oldu sanırım domateslerin. Neyse kısaca durum bundan ibaret.
Yorucu ama yorucu olduğundan çok daha fazla zevkli. Ailecek bişeylerle uğraşmak, olmayınca çözüm aramak, arada ufaktan atışmak, 'o öyle olmaz, ben sana demedim mi ' gibi laflarla çekişmek, bişeyleri başarmanın, üretmenin, sistemleri çalıştırmanın verdiği gurur, çalışırken serin terasta sıcak çayı yudumlamak çok güzel. Ürün alamasak bile denemenin verdiği heyecan, hayatın rutinlerinden sıyrılmak için güzel bir kaçış planı. Teşekkürler; böyle bir deneyim için bilginizi ve besin kitlerini hazırlayarak emeğinizi esirgemediğiniz için.
Gelelim sorularıma

Besin kitleri paketlerinde çok uzun süre saklanabiliyor bildiğim kadarıyla. Ama A tankı ve B tankı için iki ayrı eriyik haline geldikten sonra ne kadar dayanır ve nasıl saklanmalı? Ve A ve B eriyikleri suyla seyreltilip karıştırıldıklarında yani besin tankına konulacak durumdayken ne kadar bekletilebilir? Bazen besin tankına koyduğum besin çok küçük ölçülerde hazırlamama rağmen artıyor . Teşekkürler, saygılar..