View Single Post
Eski 24-09-2008, 20:52   #135
verdoque
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Merhabalar,

Ferda Hanım elinize sağlık, bu kadar çabuk çiçek açmasına çok şaşırdım, çok da sevindim

Yaz başında ektiğim adenium (pink) fidelerim birer birer ölmüştü. 2-3 hafta kadar önce tekrar ektim. Perlitli torf bulunan saksıma kayısı çekirdekleri sapladıktan sonra biraz toprakla üstünü kapayıp yeni adeniumlarımı ekmiştim. Hemen arkasından şehir dışına çıkmam gerekti. Saksıyı balkondan içeri alıp bolca suladım ve geri geldiğimde toprağın küflenmiş olduğunu görünce çok üzüldüm. Balkonda güneşli bir yere alıp kendi haline bıraktım. O tohumlardan umudumu kesmiştim. O tohumlarla beraber Atatürk Orman Çiftliğinden toprağıyla aldığım ve yazın bitmesiyle ölen tek yıllık çiçeklerimin olduğu saksıya da birkaç tohum saplamıştım. Bu toprak oldukça sıkı ve içinde dal parçaları olan karışık bir toprak. Birkaç gün sonra iki saksıda da adeniumlar çıkmaya başladılar. Bir haftayı geçtikten sonra kayısı çekirdekleri üzerinde perlitli toprağa ekilen adeniumlar daha tombul ve daha güçlü bir gelişim gösterdiler. Diğer saksıdakiler ince, uzun ve cılız oldular. Arada önemli bir toprak farkı var ama kayısı çekirdekleri işe yaramış olabilir mi acaba?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön