View Single Post
Eski 24-09-2008, 11:58   #725
Yücel Özlem
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Sevgili Malina, ben zaten, anlamakata zorlandığımı söyledim. Siz de aynı şeyleri tekrar etmişsiniz.

Doğrusu yine anlamadım.

Bilgi eksiği yüzünden hata yapanlara zaten bir şey denilmiyor. Mümkün olduğınca eksiğini tamamlaması için, incitmeden, üzmeden kaynak, ya da yol gösteriyoruz. Ya da ben öyle yaptığımı sanıyorum.

En küçük uyarıyı, kendisine saldırı kabul edip, sesini yükselten, tahsilini, becerilerini, marifetleriini, sayıp döken üyelere de tahammül ediyoruz. İncinmesin diye, özel mesaj gönderdiğimiz, cevap alamayınca tekrar gönderdiğimiz, yine de cevap almadığımız gibi, hal ve tavrında bu mesajlarda işaret edilen konularda en ufak bir değişiklik göremediğimiz zevatla da uğraşmaya devam ediyoruz.

Bazı alıntılar yapayım:
"kadeşim tükceyi sizden mi öğrenceğem"
"ben türkçe öğretmeniyim hemde (...) yıllık"
"ben türkçeden heç zayif almadım"
"türkçe bilmiom da bunca okulu nası bitrdim"
"çok iyi anliom sizi ben (...) olduğum için susturmaa çalişiyonuz."
"benim ne meşgul olduğumu bilmiyonuz vakitmivar"
"benim matematiim cok iidir."

Bunlar buraya yazılabilenler. Seviyesi yazılamıyacak kadar aşağı olanlar da var. Burayı kirletmemek için yazmıyorum.

Bu cevaplar bile bir şey. Hiç olmazsa, bir diyalog başlangıcı gibi görünüyor. Duymazdan gelenler...

Yazar, çizer, çok yüksek tahsilli, çok yüksek mevkili, kimseler hata yapıyorlarsa bunu dağdaki amaca veya teyze ile benzeştirilmesi hiç doğru değil.

Dağda tepede "amca" veya "teyze" ile sohbet edersiniz. Sohbet sırasında can kulağı ile dinlersiniz. Anlamadığınız sözcükleri sorarsınız. Anlamadığınız bir sözcük kullandığı için sizden özür dileyerek açıklamalar yapar. Anlatmaya çalışır.

Bunlar arif kişilerdir. Ancaak, bazıları ile sohbet etmek gerçekten güç olabilyor.

Bunlar ve benzeri yazılar tabii ki bizleri de etkiliyor. Bu nedenle bunlara cevap verir iken oldukça yavaş davranmak, yine genelde uyguladığım bir yöntem. Anında cevap yerine daha sonra ve daha sakin cevap vermek. Ya da doğrudan cevap yerine, gerekli cevabın verilmesi için, bir başka arkadaştan yardım istemek de yine tahammül ve hogörü kapılarını açık tutabilmek adına geliştirdiğimiz yöntemler.

Aslında bunları ve daha fazlasını da siz biliyorsunuz.

Burası bir bilgi paylaşım sitesi ise bilgilerin en kolay ulaşılabilir, en çok istifade edilebilir olması da bizim birinci önceliğimiz olmalı.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön