Sayın Meyveli Tepe,
Alıntı:
Lütfen yanlış anlaşılmasın. Hiç kimseyi veya herhangi bir şeyi eleştiriyor değilim.
|
Diyorsunuz. Elbette elştirebilirsiniz. Ancak, eleştiriniz anlaşılır olursa bir yarar sağlayabilir. Ben anlamak için bir hayli çaba sarfettim. Ama pek başarılı olduğumu söyleyemiyeceğim.
Alıntı:
Tersine, forum yöneticileri ve moderatörlerimizin taviz vermeden nasıl sabırla, ısrarla, bazen de ders vererek yazım dili konusunda hassasiyet gösterdiklerini izliyorum. Bu, fazlasıyla takdir edilecek bir durum. Bu sayededir ki, Ağaçlar.Net'de kullanılan Türkçe seviyesini başka bir paylaşım ortamında görmedim.
|
Ortamı beğeniyor olmalısınız.
Alıntı:
Belki küçük bir rica; bazı üyelerimizin ya uzunca bir süre yurt dışında yaşadıklarından, ya da belki diğer alışkanlıklarından Türkçe yazım kurallarını uygulamada eksiklikleri oluyor. Hatta bu arkadaşlarımızın bazıları bütün bir yıl boyunca bir sayfa dahi yazı yazma ihtiyacı hissetmemiş de olabilirler. İlginç bir konuda iki satır yazmaya kalkıştıklarında, ki zahmet edip yazıyorlarsa bunun bir değerinin olması yüksek bir olasılık, varsın bozuk yazzsın. Yazdığına aldığı ilk tepki nokta, virgül olursa ikinci kez yazmaktan ya da anlatmakta olduğu şeyi devam ettirmekten vaz geçebilir.
Oysa, filanca bir bitki konusunda bilmediğimiz bir şeyi, burada, oturduğumuz yerden öğrenebilmenin değerini tahmin edebilirsiniz. Nitekim, dağda bayırda, belki de hiç okul eğitimi almamış bir amcadan, yaşlı bir teyzeden bir şeyler öğrenirken Türkçe'sini ve cümlelerini beğenmemezlik etmiyoruz. Dahası, kulaklarımızı dört açıyoruz ne dediğini iyice anlamak için. O yüzden biraz hoşgörü, belki biraz tahammül çok da zararlı olmayabilir.
|
Diyorsunuz. Bunlardan bizi yeterince hoşgörülü veya tahammüllü bulmadığınız anlıyorum.
Alıntı:
Elbette, deyim yerindeyse sulanmasına da izin vermeden...
|
Üzgünüm, işte bunu ben anlayamadım.
Somut olarak bir olay gösterip örnek verseydiniz, neyi yanlış yaptığımız, belki daha iyi anlaşılabilirdi.
Bakın, ben somut bir örnek vereyim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neconeco
selamlar sayın lardemir kendi çapımda bir sitenin editörlüğünü yapmaktayım. ancak hayatın akışı okadar hızlı ki ,gene hoş göru demekteyim. Kaldıki ülkemizin yüzde sekseni türkçe konuşmasını bilmiyor, kaldıki kurallı yazışma bekliyorsunuz.
****** bende isterim fakat 80 yıl geçti istenilen noktaya gelinmiş değil. Benim gibiler çoğunlukta .))))) saygılar bak gene küçük harfle başladım)))))) şaka yollu
ben size yazana kadar cevap gelmiş düzeltme için çok teşekkürler zahmet buyurmuşunuz yani ne diyeyim bir istanbullu olaraktan bu kadar yanlış yapmama bende üzüldüm .
|
Sayın Neconeco, Yüz elli bir mesaj yazmış. Elli bir yaşında. İstanbullu olduğunu, bir internet sitesinin editörlüğünü yapıtığını, söylüyor.
Bir kaç istisna dışında yazılarına, selamlama sözcükleri ile başlıyor. Yine birkaç istisna dışında tüm yazıları küçük harfle başlıyor. Yanlış saymadı isem, bu istisnaların toplamı, bir elin parmaklarından fazla değil.
Belki, Sayın Neconeco'ya özel mesaj gönderip, bu konuya dikkatini çekmiş, kurallara uyma konuşunda biraz gayret göstermesini de rica etmişizdir.
Hal böyle iken, işin sulanmadığını söylemek, biraz zor değil mi?
Doğrusu, neden daha iyisini yapmak yerine, biraz daha hoş görü talep ettiğimizi de bir türlü anlayamıyorum.