View Single Post
Eski 22-09-2008, 23:03   #1
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Adıyaman'dan sitem

Sevgili site yöneticileri.... belki konu tartışma hisi vere bilir. Ancak benim ayrı bir başlıkta bu konuyu dile getirmem belki bazı yetkililer görürde dikkatini çekerde Adıyamana sahiplenirler diye ayrı bir başlık ile açtım. Hatalı bir davranışta bulunduysam özür dilerim.
saygılarımla

Nedendir bilmiyorum güney doğuda Adıyamanın hiç sahibi yok gibi....
Dünyanın 8. harikası sayılan Nemrut Dağımıza malatya ve urfa sahiplenmeye kalktı. Hatta malatya ilimiz patika yoldan turistelri götüryordu. Allaha şükür mahkeme sonucu Nemrutun Adıyamana ait olduğuna karar verilmesine rağmen halen o patika yol duruyor.
ATATÜRK barajı ve fırat nehri Adıyaman sınırları içinde olmasına rağmen Urfa ilimiz sahiplendi.
Güzelim Adıyamanımızın 250 ye yakın köyü ve 1 ilçesi sular altında kaldı. ATATÜRK Barajının sadece göl sularının güzelliği kaldı bize.

Ters laleye gelince evet doğrudur güneydoğu ve doğu anadoluda yoğun olarak vardır. Ancak, dostların dediği gibi herkes sahiplene bilir. Elimizdeki kültür değerlerine zar zor sahip çıkıyoruz. Varsın ters lale her kesin olsun.
Şimdi Adıyaman şehir merkezi içinde bulunan peere (pirin)kaya mezarlıkları var 250 adet civarında.2-3 Yıldır kazılar küçük çaptada olsa devam ediyor. gün yüzüne çıkan mağaraların resimlerini siteye yüklemek istedim ancak başaramadım bu konuda yardım ederseniz resimleri seve seve yüklerim.Korkum bu tarihi eserlerede sahiplenecekler çıkacaktır. Sitemim Güzelim adıyamanımıza sahip çıkılmaması.
saygılarımla

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön