arkadaşlar hemen dibine baktım tohumdan yetişme belki ona yakın fide söktüm diyebilirim. sürgün olarakda vardı sökülecek gibi değildi. mevyelerden de topladım. park olduğu için sanırım bu şekilde budamışlar şimdiye kadar top çalış şekli vermeye çalışmışlar. Yalnız dikkatimi çeken gövdede dikenler vardı. Benim çeşmeden aldığım gojilerde diken yok gibi. Değişik bir cins sanırım. Çeşmeden aldığım gojilerle birlikte sağolsun bi salkım meyve göndermiş arkadaş. Onun çekirdekleride ufaktı ve çok sayıdaydı. Bunun meyvesinin çekirdekleri biraz daha büyükçe ve daha az sayıda.
Birde bir deneyimimi paylaşayım. Benim gojiler geldiklerinde 20-30 cm boylarındaydılar. Saksıya torf karışımı bir toprağa diktim. Bİr tanesi inanılmaz bir gelişim gösterdi. Bir buçuk metreye ulaştı 3-4 ay içinde. Dallar fışkırdı her yanından. Fakat yaprak biti musallat oldu. Bende ilaçladım. İlacı ayarlayamadım dozunu herhalde bazı yapraklar yandı. Bir dalından uç filizi yandı. O filizi yanan daldan 3 tane tomurcuk yaptı. Fotoğrafınıda koyacam inşallah.
|