hedera açık konuşmak gerekirse aralarında en çok hoşuma gideni oldu ve uzun vadeli güzel planlarım var onun için. hedera yı yaklaşık 1 hafta önce yaptım toprak karışımı kedi kumu ve paket toprak kullandım içinde perlit vesayre olanlardan...
şimşirler bulundukları yerde mutsuzdular zaten büyüme problemi yaşıyorlardı bulundukları mekan altı kaya olan sert bir zemindi. bende yaklaşık olarak 1 ay önce onları bahçe düzenlemesi yaparken çıkarttım.
köklerini saksılara sığacak şekilde saçak kök bırakarak çok fazla budama yapmadım. işin ilginç tarafı köklerini çok budadığım şimşirim çok sağlıklı ( onun resmi burada yok ) fakat daha az budadıklarım bu tip bir değişim gösterdiler.
toprak karışımı ise kumlu orman toprağı ve torf karışımı direnajı gayet güzel içinde biraz da taş parçacıkları var...
sulamayı ise fıs fıs ile nemli kalacak şekilde yapıyorum direk su dökmek yerine yaprakları ve toprağı iyicene spray le nemlendiriyorum. besin maddesi vermedim npk oranı sıfır yani suda
acaba çok mu vitaminsiz kaldılar diye düşünüyorum fakat bu hal de korkutuyor çiçekleri yakmıyim diye vermiyorum o yüzden.
yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum bonsaisan
şimdiden teşekkür ederim iyilikler dilerim...
|