Alıntı:
Sevgili Mahmut Bey,izleyemedik ama aklıma birkaç soru geldi,siz kerpiç deyince.
"Ahşap ev arayışları" başlığında bir arkadaş buğday.org'un öncülüğünde Türkiye'ye tanıtılan saman balyalarından yapılan evlerden bahsetmiş.Biraz araştırdım, kulağa ve mantığa hoş geliyor küçük bir kulübe için.Cephe kaplaması için ustaların eskiden beri kullandığı bir karışımı öğrendim buralarda.Kırmızı toprak+kireç+saman+su.
Benim çekincem, böyle malzemelerle ufak bir kulübe yapmam halinde herhangi bir resmi işleme ihtiyaç duyulması hali.Sizler bu konuda bilgilisiniz, fikirlerinizi ve birikimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Kazım Polat bey Merhaba,
"Ahşap ev arayışları" başlığında sizin yazınızı ve diğer arkadaşların yazdıklarını okudum hararetle
Şu an için görsel olarak izleyip bir fikir alabileceğiniz kaynak var:Eğer Digiturk 'e üyeyseniz 17.nci kanalda HOMETV'de (Grand Desing-Kevin McLoad) haftaiçi sabah 08:30-09:20 - öğlen 14:30-15:15 ve akşamleyin 20:30-21:15 sularında aynı programın tekrarları var. Yaklaşık 50-52 bölümlük bir dizi şeklinde İngiltere'de(İngiliz vatandaşların Avrupa'da da) yaptırdıkları Ahşap ev-Samanbalyasından-ekolojik ev yapım tekniklerini izleyin derim. Ben 2008 yaz başı haziran ayından beri 3 tur aynı programı izledim. Bir-iki tanesini de kayıt ettim el kameramla. Sanırım ağaçlar.net'teki üye olan tüm arkadaşlarımın bu yayını izlemesini salık veririm. Formun diğer kısımlarına da bu haberi nasıl ilertirim diye düşünüyorum.Yardımcı olunursa biçok kişiye faydamız olacaktır.
Zaman buldukça konularla alakalı görüşlerimi ve paylaşımlarımı aktaracağım.
Sevgi ve esenlikle kalın,
Hakan