Merhaba,
Sn. Eskimo,
Verdiğiniz habere üzüleyim mi? sevineyim mi? bilemiyorum.
Önemli olan Devletin yani milletin yani hepimizin sahibi olduğumuz ve gelecekte de inşallah çocuklarımızın ve torunlarımızın bekçiliğini yapacağı araziler, kaybolmasın, işgal edilmesin veya 3 kuruş paraya satılmasın.
Vatan toprağını korumak cesaret işidir. Hepimizin bildiği veya kalbinin derinliklerinde sakladığı bir gerçeği tekrar hatırlatayım. Dedelerimiz, Ninelerimiz, Çanakkale'de canları pahasına niye savaştılar?, öleceklerini bildikleri halde neden kaçmadılarsa biz de bize canları uğruna emanet edilen toprakları korumak ve bizden sonrakilere teslim etmeliyiz.
Bize emanet edilen bu kutsal toprakları savunacağımızda, bir İngilizin, İtalyanın, Yunanın veya bir işgalcinin işgal etmesi arasında fark görmem. Mühim olan, işgalin bir cephede durdurulması ve tekrarlanmaması için önlemlerin alınmasıdır.
Biraz geri çekilip cephe kurAmazsanız, saldırıları durduramayabilirsiniz. Benim yöntemim biraz geri çekilip bir daha böyle işgallerin olmaması için, gerekli yasal zemini hazırlamaktır. Yoksa askerlerimizin koruması gereken çizgiyi asla bulamayabiliriz..
Artık kimsenin yıkmaya cesaret edemediği kadar kaçak yapının yapılmasına göz yumulmuşken şimdi belki bir anlamda çözüm getirebilecek olan 2/B yasasına karşı çıkmamamız lazım geldiğini benimsiyorum. Yeni cephe oluşturmamız için bence bu gerekli.
Çıkarılmak istenen kanunun yanlış ve düzeltilecek tarafları elbette olabilir. Bize düşen görevin çıkarılacak kanunun adil olmasını sağlayabilmektir. Yapabileceksek işgalcilerden buraları işgal etmenin bedelini alıp hazinenin kasasına koyalım ki bütün vatandaşlar yararlanabilsin.
Eğer yasaya karşı çıkarsak, şimdiye kadar olduğu gibi sadece işgalcilerin işine yarayacak. Ayrıca işgali önleyip kaçak inşaatları yıkabilecek bir güç varsa arkasındayım.
Esasında hepimiz belki aynı şeyi istiyoruz, sadece yöntemlerimiz farklı. Yasaya karşı çıkanların öneri getirmediğini izliyorum daha yapıcı öneriler getirin ki yasaya koydurabilelim. Yoksa çözümsüzlük sürüp gidecek.
Sayın enigma_6643 bu yaptığımızı bir didişme olarak algılama. Yeni fikirler ve sonuca ulaşacak çözümler için bu tartışmaların gerekli olduğuna inanıyorum.
Saygılar
|