View Single Post
Eski 22-09-2008, 12:34   #64
kahyanur
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Sn Envor;
denemelerinizi büyük bir ilgiyle ve tabiri caizse ağzım bir karış açık , gıpta ederek izliyorum.. siz profosyonel üreticisiniz..işinizi çok sevdiğiniz belli..ve araştırmacısınız.tabii ki işin ekonomik yanı sizin için çok önemli olmalı..yanlız kafama takılan bir soru var nacizane..cevaplandırırsanız çok sevinirim.
örneğin burada denediğiniz sistemin fizibiletisi ne gibi bir sonuç verir acaba? karlılığı nedir? kimyasalların fazla bir maliyet tutacağını sanmıyorum..çünkü zaten başka bir sistemdede kullansanız çok daha fazlasını vermeniz gerekeceği açık kimyasaldan ..ayrıca bu sistemde artan kimyasalı kullanmakta mümkün tekrar ..ama elektirik enerjisi ve yatırım maliyeti kafama takılıyor..hadi yatırım maliyeti bir müddet sonra kendini amorti edecektir..ama günümüzde günden güne pahalanan elektirik enerjisi sonucun karlılığı üzerinde negatif etki yapmayacak mı?
ben kimya mühendisiyim..tam 30 yıl maliyet hesabı yaparak çalıştığımdan bir sisteme baktığımda ilk aklıma gelende kar-zarar hesabı oluyor..bu konu bana henüz çok yabancı olduğundan da hesap yapabilmem için yeterli bilgi yok elimde..sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?
teşekkür ederim..

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön