Hepinize Iyi pazarlar, sali aksami toplantimizi ancak simdi yazabilme firsati buldum.
Sali toplantisina biraz gec gittim. Ben gittigimde toplanti baslamisti.
Ilk gozume carpan, Margaret toplanti salonunda degsiklik yapmis, eskiden yuzumuzun baktigi yer simdi arkamiz olmus. Her neyse yerime oturdugum zaman Steve ve arkadasi bir dag cami(Pinus mugo) uzerinde calismaya baslamislardi bile.
Steve ve arkadasi yeni bir yontemle agac uzerinde yapacaklari egip bukmeleri bizlerle paylasacaklar.
Eyl. sali aksami 001.jpg
Agac uzerinde bir calisma yapilmadan once, agac iyice gozden gecirilip, uzerinde nasil bir calisma yapilacagina dair bilgi veriliyor.
Agac daha fazla one dogru egilmek isteniyor ama govde oldukca kalin ve odunlasmis durumda oldugundan onu kirmadan egebilmek icin, kullanacaklari yontem, agac govdesi uzerinde, onu egecekleri yon tarafinda 4mm lik bir matkap ucu ile agac govdesi uzerinde 40- 45 derecelik bir aci ile asagidan yukariya dogru 2-3 delik acip agac govdesi icerisindeki odunsu kismi almiya calisacaklar.
Eyl. sali aksami 003.jpg
Govde icerisinden oyularak alinacak odunsu kisim, alindiktan sonra govde uzerindeki direnc kirildigindan egimi istedikleri gibi yapabilecekler.
Eyl. sali aksami 004.jpg
Delme isi bitince agacin olasi kucuk kirilmalari, daha cabuk iyilestirebilmesi icin, govde uzerine rafya sariliyor(agac uzerine saracaginiz rafyayi bir gun once islatirsaniz rafya ile daha kolay calisabilirsiniz) Bununla da kalmayip rafyayi da desteklemek icin, rafya uzerine bisiklet eski ic lastiklerinden seritler halinde kesilmis lastikler sariliyor. Bu sarimlardan sonra govde bukulurken kirilmalar olsa da kirilan yer ayrilmiyacagi icin agac kendini hizli bir sekilde iyilestirecektir.
Eyl. sali aksami 006.jpg
Rafya ve lastik sarimini tel sarimlari izliyor. Kalin aleminyum tel kullaniliyor ve govde uzerine iki tel sariliyor ki egim yapildiktan sonra teller govdeyi egilen yerde tutabilsin.
Eyl. sali aksami 009.jpg
tum sarim isleri tamamlanmis ve artik agac yavas yavas istenen yere egiliyordu.