View Single Post
Eski 20-09-2008, 23:34   #163
hexus
Ağaç Dostu

hexus's Avatar

Giriş Tarihi: 19-07-2008
Burda sözü geçen açılma sebeplerinden dolayı bende epey meşgul oldum bu dev bal kabağı yetiştiriciliği ile ve sonunda olayın tamamıyle Soy ağacına bağlı olduğunu farkettim son 10 yılın Dünya rekoru kıran kabaklarının soy ağacını inceledim ve hepsinin ortak ana ve babalardan geldiğini farkettim. Fakat işin en zor yanı bu dünya rekoru kıran kabakların tohumları göz açıp kapayıncaya kadar tükeniyor hele birde son 3-5 yılın rekortmen kabakları ise bulmak mümkün olmuyor. Internetden araştırmalar yaptım ve sonunda Dünya rekoru kıran kabağın bir tanesinin yetiştiricisiyle bağlantıya geçtim tohumları çapraz dölleme için veriyor. Üstelik ücretsiz fakat işin özü tohumları veren bu kişiye sürekli rapor etmek zorundasın çünkü proje kapsamında. Beklemedeyim şu an dur bakalım neler olacak.
Geçen yıl Avustralya rekorunu kıran kabağın tohumlarını almaya çalıştım fakat firma yurtdışına satışı yok eğer avustralyada yaşıyorsan ve yarışmaya hazırlanıyorsan iş değişiyor sanırım.
Aslında benim esas amacım neden dünya rekorları hep amerikadan çıkıyor! Neden Türkiyeden olmasın. Bu açıdan en azından Avrupa rekorunu kırabiliriz. İklim koşullarımız oldukça müsait.
Dev Bal Kabağı yetiştirmeyi hedefleyen arkadaşlara tavsiyem ; lütfen bu olaya büyük bir özveriyle yaklaşalım. Gelin hep beraber bölgesel olarak başlayalım.

Düzenleyen hexus : 20-09-2008 saat 23:38 Neden: imla hatası
hexus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön