View Single Post
Eski 20-09-2008, 20:45   #10
İklimsiz
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Yaklaşık dört aydır bu ürünü kullanıyorum. 15 arayla, 5 lt. suya 1 ölçek karıştırarak, deneme amaçlı hoya carnosada kullandım. İki ayrı saksıda, biri anaç, diğeri ondan çelik alınma hoya carnosada... Birine ürünü verdim, diğerini normal suyla doyurdum.

Tahmin edeceğiniz üzere, ilk uygulamadan sonra ürünü verdiğim çiçeğimden muzice bekledim. Çünkü tanıtım ve ürün hakkında yazılanlar o yöndeydi

Olmadı tabii. Birkaç uygulama daha yaptıktan sonra ürüne inancımı yitirdim demeyelim de, önemsemedim, ihmal ettim, düzenli kullanmadım.

Hatırı sayılır ölçüde hoya kolleksiyonum var. Hem ülkemizde bulunmuyorlar, hem nadir bitkiler. Bu bitkiler için önerilen en uygun gübre 20+10+20. Hiçbir yerde bulamadım. Bu durum tekrar B5A ya yöneltti beni.

Kullanma yönergesini tekrar tekrar okuyarak yeniden uygulama yapmaya başladım. Hoyalarıma son beş sulamayı bu ürünle yaptım. Normal çeşme suyu yerine yağmur suyuna karıştırdım ve güneş battıktan 3 saat sonra vermeye özellikle dikkat ettim.

Üstüne basa basa değinmek istediğim bir başka husus daha var. Ürünü mutlaka taze kullanın. Yani önceden hazırlayıp kullanıma kadar beklemesin. Hadi bu durumun önemini anlarım, fakat sabah erken saatlerde **** güneş batımından 3 saat sonra uygulama yapmanın gerekliliğini Hüseyin beyden rica ediyorum

Sonuçta, tüm hoyalarım durmadan yaprak veriyorlar. Yeni gelen çelikleri köklendirmek için diktiğim toprağa da B5A lı suyla hafif ıslatıyorum, daha çabuk kökleniyorlar. Gelişimi yavaş olan hoya kerri 6 yaprak ve çiçek mi, sürgün mü olduğunu henüz anlayamadığım oluşum gösterdi. Şans bambusuna fısfıslayarak bir kere uyguladım, yaprak bölümü oldukça uzadı.

Diğer kullanıcıların da gözlemleri, yorumları ürünün yararlılığı üzerine. Bu aşamadan sonra vazgeçmeyi düşünemem. Gerektiğinde Hüseyin bey takviye yapacak artık

İklimsiz Çevrimdışı   Başa Dön