View Single Post
Eski 20-09-2008, 18:13   #15
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
2/B'ler satılmasın peki ne yapılsın?

Merhaba,

Sn. Arzu Kasapoğlu,

Ben sizi hedef almadım. Eğer öyle algıladınız ise cidden özür dilerim. Sadece yazımın başlarında sizin yazmış olduğunuz ve Yiğit Bulut'un yazısını eklediğiniz için bir anlamda, karşı çıkıldığı ancak çözümün önerilmediği bir yazı olduğu için cevap yazmış oldum.

"Bir daha gerçekçi olarak düşünün ve eğer yine karşı çıkmak istiyorsanız çıkınız " bu lafımdan tehdit olgusunu nasıl çıkarabildiniz?
Ayrıca yazımın son iki paragrafında hep aynı şeyi vurgulamaya çalıştım. 2/B arazileri devletin, ormanın, yani hepimizin sahibi olduğumuz araziler.

Yücel Çağlar'ın yazısı çok güzel ancak yazısında çözüm önerilmemiş. Sadece 2/B lerin satışa çıkarılmaması gerektiği ve başka sorunlara gebe olacağı çok güzel bir biçimde vurgulanmış. Vatandaşların oldu bittiye getirilmmemesi için ok faydalı bir yazı. Ama çözüm nasıl olmalı o yok.

Ben ise çözüm istiyorum. Her teklife karşı çıkmanın bir yararı olmadığını yaşayarak öğrendik. Zaten başımıza gelenler bu yüzden değil mi? Ben herkesin gerçekçi olmasını istiyorum. Tabi tasarının karşı çıkılacak bir sürü yönü de var ama sadece karşı çıkarak çözüme ulaşamayız. Bu konuda çok yararlı fikirleri olan Sn. Yücel Çağlar gibi kişilerin bu konu üzerinde düşünmesi gerektiğine de inanıyorum. Belki çözüm bu şekilde bulunabilir.

Teklifimi yineliyorum. Bir daha düşünelim ve gerçekçi çözümler üretelim yoksa karşı çıkarak işgalcilerin ekmeğine yağ sürüyoruz diye düşünüyorum. Belki çözüm bulmak kolay olmayabilir. Ama bulmak zorundayız. Yoksa 2/B ler işgalden kurtulamaz.

Bir öneri: İlk önce 2/B lerin sorumlularını araştırıp onları basında ifşa edelim ki tekrar böyle şeylere gözyummaya cesaret edilmesin.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön