View Single Post
Eski 20-09-2008, 13:40   #18
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın kahyanur. sıkıntınızı anlıyorum . Neden malzemedem bahsediliyorda montajdan bahsedilmiyor dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bunu yazarken henüz malzemeleri temin etmediğinizide biliyorum, zira malzemeleri alıp baktığınızda olayın çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Zaman saatini forumlardaki resimlerde görmüşsünüzdür umarım, olmadı artık her elektrikçinin vitrininde var , tekno marketlerde var.fiatı 3,00 YTL den 15,00 YTL ye kadar satılıyor aynı mal ,ayni cins olduğu halde. Arkasında fişi ,önünde pirizi var .Evinizdeki herhangi bir pirize takıyorsunuz ,yanlış takma olasılığınız yok.Önündeki pirizede akvaryum pompanızın fişini takıyorsunuz . Akvaryum pompalarının özelliği tamamen yalıtılmış olması
yani suyun içinde çalışmasınınbir mahzurun olmamasıdır, sizi, suyla temas ettiğinizde çarpmamasıdır. Pompanın fişini de saatin önündeki pirize geçirin , sistem tamam.
Şimdi saatin üstündeki siyak, dilimli parcaya dikkatle bakın lütfen.ve bir kalem veya ince bir uçla bastırdığınızda o ince mandalların aşağıya kaydığını göreceksiniz . Bunlar saatimizin zaman dilimleridir . Bu yuvarlak program diski yani mandal tablası 24 saatte bir tur döner ve etrafında 96 adet mandal vardır . 24 saat 1440 dakikadır. Bunu mandal sayısı yani 96 ya böldügümüzde bir mandalın 15 dakikalık bir zaman dilimine hükmettiğini buluruz.
Bu tablanın kenarına bir siviç monte edilmiştir mandal siviçe bastığında pompa çalışır 15 dakika sonra durur. Eğer 2 mandalı bastırırsak 30 dakika çalışır durur .
Eğer mandalları bir basılı bir boş , bir basılı bir boş ayarlarsak pompamız 15 dakika çalışır 15 dakika durur pozisyonu ayarlandı demektir. Uygun bir hortumu pompaya takıp saksıdaki bitkilerin dibine , veya sectiğimiz sistemin gerektirdiği yere taşıdık mı olay bitiyor. Anlata bildimmi bilemiyorum .Bilgiyi paylaşmaya sorunları bilebildiğimiz ölçüde gidermeye çalışmaya hazırız.Kolay gelsin ,başarılar dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön