View Single Post
Eski 20-09-2008, 09:30   #17
kahyanur
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili Tuba,
Tabiiki istenirse pek çok hazır düzenek buluna bilir, ancak tercihim kendinizin yapmasıdır ,neden mi ? söyliyeyim;
Yapacağımız iş çok basit bir akvaryum su pompası, bir ayarlanabilir zaman saati.

Bu saate rezerve zaman saati denir.birde nalburdan alacağınız bir metre kadar uygun bir hortum. Bu işle meşkul olmanız,onların nasıl çalıştığını öğrenmeniz,ve birbirlerine bağlıyarak çalışır hale getirmeniz size çok güzel bir bilgi temeli oluşturacaktır ve yaptıktan sonra bir işi başarmanın keyfini yaşıyacaksınız ve en önemlisi altını çizerek söylüyorum başkalarına bağımlı olmaktan kurtulacaksınız. Hem çok ucuza yapacaksınız hemde bilgi birikiminiz olacak.

Bütün arkadaşlarıma şu hatırlatmayı yapmak istiyorum;
Rezerve saatlerinin birkaç tipi vardır.
1. mekanik
2. elektronik

Mekanik olanların pek çoğu 15 dakikalık zaman aralıkları ile çalışır
Bu şu demektir çalışma ve durma zamanı 15 dakika veya 15 dakikanın katları. 15-30-45-60-75-90- dakika gibi

elektronik dijital olanlar ise 1 saniye aralığa bile ayarlanabilir. Ama birgünde sadece 10 defa çalışmaya ayarlanabilir eğer hayır daha fazlaya ayarlanabiliyor ise mutlaka fiatı yüksektir.

Mekanik olanlar ceryan kesildiği zaman durur gelince kaldığı yerden çalışmaya başlar zamanları şaşabilir .

Elektronik olanlar ise yaklaşık 100 saate kadar şaşmazlar fakat ceryan olmayınca pompa çalışmıyacağından bizim için çok üstüm bir vasıf değildir.

Tercihimiz diğerine göre fiatı da ucuz olan mekanik tiptir. Bu tipin resmi sayın iklimsiz arkadaşımızın kurmuş olduğu düzende açıkça görülmektedir.
bence hazır almak yerine kendimiz yapalım derim,tercih sizin.başarılar.
kudret bey;
çok değerli bilgiler bunlar..mekanik saat, akvaryum pompası, hortum..bunları temin etmek kolay..ama sistem nasıl kurulacak..yani bu malzemeleri nasıl birleştireceğiz ve 15 dk su pompalayıp duracak..tekrar çalışacak..
teşekkürler..

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön